GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 19. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Trbušnjaci protiv bolova u leđima

Uz jake trbušne mišiće, čvrst i ravan stomak i vitak struk imaćete i zdrava leđa, bez bolova, ako se budete pridržavali sledećeg programa vežbi

1 Lezite na leđa. Savijte noge blago u kolenima, tako da samo petama dodirujete pod. Ruke prekrstite na grudima i spustite bradu. Odvojite gornji deo tela od poda i savijajte se ka kolenima, dok vam se trbušni mišići skupljaju kao harmonika. Nemojte se pridizati previše, jer donji deo leđa mora da ostane prilepljen za pod. Obratite pažnju kako se celo telo savija zajedno sa leđima. Udišite kad se spuštate i izdišite kad sabijate stomak. Vežbu uradite 15 puta i to ponovite u tri serije.

Ova vežba deluje na sve trbušne mišiće.
2 Ispružite se na boku. Oslonite se na podlakticu koja je do poda i podignite se tako da se celo telo istegne i da imate jednu pravu liniju od glave do pete, a da samo stopala i podlaktica budu na podu. Uvucite stomak i zategnite telo tako da se ne njišete, podvucite zadnjicu i opustite ramena. Ostanite u tom položaju 10 do 20 sekundi i prebacite se na drugu stranu. Uradite 15 ponavljanja u tri serije.

Na ovaj način struk će vam postati vitkiji i snažniji.
3 Lezite na leđa. Prekrstite noge i privlačite kolena ka stomaku. Šake postavite iza vrata i bradu spustite ka grudima. Prilepite donji deo leđa za pod, odvojite torzo od poda i savijajte se ka napred, tako što ćete skupljati trbušne mišiće. Istovremeno odižite zadnjicu od poda tako da se kolena i glava približavaju jedni drugima i da osetite zatezanje u čitavom stomaku. Vratite se unazad, spustite noge, a zatim sve ponovite. Obratite pažnju da vam donji deo leđa sve vreme bude na podu, kako biste zaštitili leđa. Uradite 15 ponavljanja u tri serije.

Ovom vežbom jačate i gornje i donje trbušne mišiće.
4 Sedite na pod. Nagnite se unazad i oslonite se na podlaktice. Savijte noge blago i postavite pete na pod. Odignite jednu nogu par centimetara od poda, tako da osetite da trbušni mišići "rade". Spustite tu nogu i ponovite sa drugom nogom. Pokrete izvodite polako i pazite da vam mišići budu sve vreme zategnuti. Udišite kad spuštate nogu i izbacujte vazduh kad podignete nogu. Uradite tri serije od po 10 do 15 ponavljanja svakom nogom.
Ovo je odlična vežba koja trenira ceo stomak i dobra je za osobe čiji su mišići dosta slabi ili za žene koje su se nedavno porodile.

S. I.


vesti po rubrikama

^slobodno vreme

Horoskop za ponedeljak
Kako da sprečite ili izlečite mamurluk
Sve o aritmijama
Povrede kičme i kičmene moždine
Trbušnjaci protiv bolova u leđima
Borba za jači imunitet
Crno vino ipak ne koristi srcu
Čaj - prevencija od raka jajnika
 


     


FastCounter by LinkExchange