GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 19. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Opština Pirot potpisala ugovor s nemačkom organizacijom "Help"

Pomoć malim preduzetnicima

PIROT - Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić potpisao je ugovor o saradnji sa šefom Misije nemačke organizacije "Help" u Srbiji i Crnoj Gori Timom Štegelmanom.

Reč je o saradnji u okviru programa "Podrška lokalnom održivom razvoju u Srbiji i Crnoj Gori kroz biznis inkubaciju" koji finansira Kraljevina Holandije, a sprovodi nemački "Help".

Projekat će biti realizovan u narednoj godini, a njegova vrednost je 200.000 evra.
Vasić kaže da je Ambasada Kraljevine Holandije u Beogradu obezbedila 145.000 evra, a pirotska opština učestvuje sa 2,8 miliona dinara. Projekat će biti sproveden na osnovu konkursa koji će biti raspisan početkom iduće godine, a sto preduzetnika čiji projekti prođu na konkursu dobiće u proseku po 1.200 evra u vidu opreme i materijala za pokretanje posla.

Tim Štegelman je izjavio da je cilj da se, uz učešće lokalne vlasti, podrže poslovne aktivnosti u Pirotu kroz biznis inkubaciju u vidu dodele opreme i materijala malim preduzetnicima, ali i organizovanjem savetovanja i treninga.

- "Help" neće savetovati preduzetnike koji posao da započnu, već će finansirati i podržati jasne poslovne ideje i projekte svojih klijenata - rekao je Štegelman, dodajući da je Pirot izabran zato što ima već usvojen Strateški akcioni plan razvoja opštine. Pored Pirota, ovaj projekat se realizuje i u Leskovcu i Vranju.

P. M.


vesti po rubrikama

^Srbija

Kako dokazati da kuća postoji
Neophodno kresanje javne potrošnje
Beže od zanata
Zaboravljena epopeja
Pomoć malim preduzetnicima
  
 


     


FastCounter by LinkExchange