GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 19. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Gradska skupština Niša usvojila budžet za 2006. godinu

Neophodno kresanje javne potrošnje

Polemika je bila od ocene da je budžet u funkciji razvoja do ocene radikala da ih predloženi budžet podseća na "elementarnu nepogodu"

NIŠ - Više iz straha da se ne probije zakonski rok i uđe u režim privremenog finansiranja, a manje zbog slaganja sa predloženim stavkama, odbornici Skupštine grada usvojili su budžet za 2006. godinu. Za budžet su glasale sve odborničke grupe, osim radikala koji su prethodno izrekli i brojne kritike na račun budžeta. Šef njihove odborničke grupe Vlastimir Jovanović čak je poistovetio budžet sa "elementarnom nepogodom. Gradski budžet za 2006. veći je od ovogodišnjeg za devest odsto i bio je ukupno 5,3 milijarde dinara.

Za rad gradonačelnika planirano je 15,8, a za rad njegovog kabineta 37,8 miliona dinara.
Obrazlažući predlog budžeta u ime Gradskog veća, kao predlagača, većnik Miljan Jovanović (DSS) je istakao da je cilj budžeta u narednoj godini da "skreše" javnu potrošnju, udvostruči socijalna davanja i da podrži razvojne projekte i takozvane kapitalne investicije.

Na predloženi budžet je stiglo više amandmana, a zanimljivo je da je među usvojenim amandmanima bio i jedan koji je stigao od opozicione odborničke grupe DS-a. Na drugoj strani, pored radikala, među najžešćim kritičarima predloženog budžeta bili su Slobodan Adžić i Milan Lapčević, odbornici iz DSS, stranke koja inače čini aktuelnu vladajuću političku većinu u gradskoj skupštini.

- Predloženi budžet je potrošački, a ne reformski i razvojni, kao tvrde predlagači. Neobično je i da usvajamo budžet, a da istovremeno nemamo Program razvoja grada za narednu godinu. Nepoznat je i plan racionalizacije i reorganizacije gradske uprave, za čije plate se inače i dalje izdvajaju velika budžetska sredstva - rekao je Milan Lapčević (DSS), koji je inače i načelnik Nišavskog okruga.

Odbornici DS-a, posle propale peticijske inicijative za opoziv gradonačelnika Kostića, bili su na ovom zasedanju mnogo tiši za govornicom i u sali, što može biti rezultat činjenice da još uvek imaju preča posla u svom Gradskom odboru, gde još pljušte ostavke i polemičke analize zbog onoga što se desilo sa neuspelim rušenjem gradonačelnika

M. Doderović


vesti po rubrikama

^Srbija

Kako dokazati da kuća postoji
Neophodno kresanje javne potrošnje
Beže od zanata
Zaboravljena epopeja
Pomoć malim preduzetnicima
  
 


     


FastCounter by LinkExchange