GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 19. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Decentralizacija i standardi prve teme

JAGODINA - Ministar za povratak u vladi Kosova i Metohije Slaviša Petković izjavio je da razgovori o statusu te pokrajine neće početi dok se ne reše pitanja decentralizacije i standarda.

"Razgovori o statusu Kosova i Metohije neće ni početi dok se sa dnevnog reda ne skinu pitanja ispunjavanja standarda, a svima je jasno da se standardi koje je međunarodna zajednica propisala ne mogu tako brzo ispuniti i sasvim je jasno da se statusno pitanje neće skoro naći na dnevnom redu", rekao je Petković za jagodinsku TV "Palma plus", prenosi Beta. Petković, koji je lider Srpske demokratske stranke Kosova i Metohije, ocenio je i da će prva tačka u pregovorima o statusu biti decentralizacija i da, "dok se to pitanje ne reši, razgovori o statusu neće ni početi".

On je najavio da će njegova stranka uskoro objaviti svoje viđenje decentralizacije, pošto "za međunarodnu zajednicu nije prihvatljiv plan Vlade Srbije, a ni najveći deo plana Vlade Kosova". Plan Srpske demokratske stranke biće kombinacija ova dva plana. On je ocenio i da je na terenu kod Albanaca prisutna nervoza, ali da meta eventualnih nereda na Kosovu i Metohiji, u slučaju da se pregovori oduže, ne bi bili Srbi, već predstavnici međunarodne zajednice.


vesti po rubrikama

^politika

Početak agonije Crne Gore
Intervju: Zoran Stanković
Vladan Batić optužio čelnike G17
Koštunica: Ne igrati se granicama
Obazrivost SAD prema Kosmetu
Decentralizacija i standardi prve teme
DSS: Najvažnije donošenje ustava
 


     


FastCounter by LinkExchange