GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 19. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Koštunica: Ne igrati se granicama

SOFIJA - Premijer Srbije Vojislav Koštunica ocenio je da je bez kompromisa nemoguće rešiti pitanje Kosova i Metohije.
"Ne vidim kompromis u mogućnosti da Kosovo bude nezavisno. To nije kompromis. Čak i u pokušaju da se za ovo rešenje nađe nešto primamljivo, u vidu tvrdnje da bi ova nezavisnost mogla biti uslovna, neprihvatljivo je za nas", istakao je premijer Koštunica u intervjuu bugarskoj nacionalnoj agenciji (BTA) i bugarskom nacionalnom radiju (BNR), prenosi Tanjug.

Premijer Koštunica je uoči posete Bugarskoj izjavio kako će sa najvišim zvaničnicima susedne države razgovarati kako i na koji način Srbija i Bugarska mogu da doprinesu stabilnosti na Balkanu, naročito kada je reč o Kosmetu. Način rešavanja pitanja Kosova i Metohije imaće "veliki značaj i uticaj za rešenje sličnih problema u Evropi i drugim državama u svetu", rekao je Koštunica. Koštunica je ocenio da rešenje treba tražiti u idejama evropskih integracija, odnosno u okvirima sadašnjih granica Srbije i Crne Gore, uz očuvanje teritorijalne celovitosti i suvereniteta državne zajednice i u iznalaženju odgovarajućeg stepena široke suštinske autonomije za Kosmet.

"Svako drugo rešenje dovešće do dalje destabilizacije regiona, umesto ka njegovoj evropeizaciji", podvukao je Koštunica i dodao da svaka zamisao o prekrajanju granica na Balkanu predstavlja rizik. "Najmanje što možemo da učinimo za stabilnost na Balkanu jeste da se ne poigravamo sa granicama, kao što je bilo slučajeva u prošlom veku i ranijim periodima", ukazao je Koštunica.


vesti po rubrikama

^politika

Početak agonije Crne Gore
Intervju: Zoran Stanković
Vladan Batić optužio čelnike G17
Koštunica: Ne igrati se granicama
Obazrivost SAD prema Kosmetu
Decentralizacija i standardi prve teme
DSS: Najvažnije donošenje ustava
 


     


FastCounter by LinkExchange