GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 19. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Vladan Batić optužio čelnike G17

Dinkić i Labus kupili poslanike

BEOGRAD - Poslanici G17 plus Dragan Rafailović i Sredoje Mihajlov od juče su na meti medija. Vladan Batić, predsednik DHSS-a, optužio je Miroljuba Labusa i Mlađana Dinkića, čelnike G17, da su nezakonito zavrbovali ove poslanike dok su bili članovi DHSS-a i Koalicije Vojvodina u prošlom skupštinskom sazivu, tvrdeći da ima materijalne dokaze, kao i izjave svedoka, i da će uskoro podneti krivičnu prijavu.

Prema Batićevim rečima, Labus i Dinkić su protivzakonito uticali na Dragana Rafailovića i Sredoja Mihajlova da "neistinito predstave da nisu glasali za izbor Kori Udovički za guvernera Narodne banke Srbije 2003, a potom da, napuštanjem stranaka, poremete ravnotežu i dovedu do pada vlade". Na pitanje Glasa da objasni na koji način su to radili, Batić je rekao da su Labus i Dinkić to učinili "raznim obećanjima i davanjima", koje nije želeo da precizira, ali je najavio da će o tome uskoro govoriti i svi bivši poslanici DHSS-a.

Portparol G17 plus Ivana Grbić tvrdi za Glas da ta priča nije tačna.
- Mi nikada nismo kupovali poslanike. Oni su dobrovoljno došli u stranku i niko nikada nije tražio bilo šta da bi postao naš član - izjavila je Grbićeva.

Batić je najavio da će uskoro biti završena i prijava protiv Dinkića, koja se tiče potrage za novcem koji je bivša vlast Slobodana Miloševića, kako se pretpostavljalo, sklonila svojevremeno na Kipar. Navodeći da će "javnost biti šokirana", Batić je rekao da je reč o odnosima na relaciji "Kipar-FIA-Japan tobako".

Mihajlov: Žalim ga!

- Niti sam šta tražio, niti su mi nudili. Sve što sam radio i radim, radim iz ubeđenja, a i Batić je svestan da samo pravi marketing, jer nema ništa. Zaista ga žalim. Nemam načina da se odbranim od neistina i čudim se zašto Batiću treba takav marketing - kaže Sredoje Mihajlov.

Rafailović: Sve je laž!

- On laže! Bio sam član nevladine organizacije G17 dve godine i osnivač sam ekspertske mreže G17 u Obrenovcu. Kao poslanik DOS-a reagovao sam pri izboru Kori Udovički, jer je moja kartica zloupotrebljena. Od 90-ih se moje imovinsko stanje nije promenilo. Imao sam tada tri traktora, tri automobila, kamion i 20 hektara zemlje. Jedan sam od najbogatijih seljaka, a imam nešto manje nego što sam onda imao - kaže Dragan Rafilović, dodajući da će pripremiti tužbu za klevetu.

V. N.


vesti po rubrikama

^politika

Početak agonije Crne Gore
Intervju: Zoran Stanković
Vladan Batić optužio čelnike G17
Koštunica: Ne igrati se granicama
Obazrivost SAD prema Kosmetu
Decentralizacija i standardi prve teme
DSS: Najvažnije donošenje ustava
 


     


FastCounter by LinkExchange