GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 19. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Prvi koncert Stefana Milenkovića u Otavi

OTAVA - Jedan od najpoznatijih srpskih umetnika na međunarodnoj muzičkoj sceni violinista Stefan Milenković održao je prošlog vikenda prvi solistički koncert u Otavi, kao i, drugi po redu, u Torontu. Uz pratnju pijaniste Rohana da Silve Milenković je u dvorani Kanadskog muzeja civilizacije u Gatinou, na kvebečkoj strani reke Otave, svirao kompozicije Šuberta, Betovena, Sen-Sansa, Čajkovskog i Ravela.

Publiku su većinom činili iseljenici sa prostora SCG i bivše Jugoslavije, ali i predstavnici diplomatskog kora i rođeni Kanađani. U izjavi za Betu Stefan Milenković je rekao da su koncerti na kojima ga slušaju i gledaju iseljenici uvek emotivno i nostalgično obojeni. "Veoma mi je drago kad bilo gde u svetu nastupam pred publikom iz zemlje u kojoj sam rođen i kad su uočljivi isti mentalitet i zajedništvo", dodao je Milenković.

Koncert u Otavi organizovan je pod pokroviteljstvom ambasade Srbije i Crne Gore, a organizator Milenkovićevog kanadskog gostovanja je Nenad Stanković iz Toronta osnivač, izdavač i urednik "MI magazina", prvog modernog modernog magazina na srpskom jeziku u Kanadi. Stefan Milenković je prošle godine svirao u Torontu u "Glen Guld studiju", elitnoj koncertnoj dvorani koja nosi ime najpoznatijeg kanadskog pijaniste Glena Gulda. Milenković već ima planirane mnogobrojne koncerte do sredine 2007. godine, a na prostorima bivše SFRJ nastupiće najpre 2. marta 2006. u Cankarjevom domu sa orkestrom RTV Ljubljana i 2. juna u dvorani "Lisinski" u Zagrebu.


vesti po rubrikama

^kultura

Porodična rok industrija
Priča o Mocartovom odnosu prema slavi
Prvi koncert Stefana Milenkovića u Otavi
Gradska reklamna publika
 


     


FastCounter by LinkExchange