GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 19. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ljubodrag Manojlović (60) iz Klačevice kod Paraćina nastradao u lovu

Ubijen u hajci na divljeg vepra

PARAĆIN - Ljubodraga Manojlovića (60) iz Klačevice kod Paraćina juče je lovačkom puškom ustrelio Ljubiša Milenković (56) iz istog sela. Ubistvo se dogodilo oko 15.30 časova u šumi zvanoj "Straža". Milenković je sa lovcima iz Lovačkog udruženja "Klačevica" pre podne bio u lovu. Pošto je ranio divljeg vepra i nije mogao da ga pronađe, vratio se u selo u zamolio Manojlovića da naprave hajku, odnosno da Manojlović pojuri vepra ka Milenoviću kako bi ga on ustrelio. Međutim, najverovatnije zbog loše vidljivosti, Milenković je pogodio Manojlovića, koji je zadobio prostrelnu ranu iznad nadkolenice. Milenković ga je ostavio u šumi i otišao u selo po pomoć. Kada se vratio, Manojlović koji je iskrvavio, već je bio mrtav.

Sveća za dušu

- Danas sam se pričestila, ali prvi put nisam zapalila sveću za očevo zdravlje. Ne znam zbog čega. A sad mu palim sveću za dušu! Ne mogu da verujem - kroz plač priča Ljubodragova ćerka Srbijanka.

- Kad ga je doneo, Ljubiša mi je samo rekao da ga nije namerno ubio. A ja ne znam šta da mislim. Moj otac nikada nije bio lovac i ovo je bio prvi put da krene s nekim lovcem. Ali, da ga ubije kao životinju! To me najviše boli. I da ga ostavi tamo da se smrzne i da ga donesu ovde, da gledam kako ga seku - priča za Glas kroz plač Srbijanka Jovanović, ćerka ubijenog Ljubodraga koja je udata u Izvoru kod Paraćina.

Iako potrešena očevom smrću, Srbijanka kaže da joj nije teško da priča o njemu, jer je bio vredan i nadasve dobar otac i ne može da zamisli da ga više nema.

- Roditelji su mu zabranili da ide u školu. Sa 16 godina je počeo da radi u Staklari. Pešice je odlazio na posao. Njegov brat je 1975. godine otišao od kuće i odneo sve što je mogao, a deda i baba su nas isterali da živimo u podrumu bez vrata, dimnjaka. Nas četvoro, otac, majka Gordana, brat Mlađa i ja, živeli smo bez ičega. Sa svojih deset prstiju napravio je kuću, kupio poljoprivredne mašine, dva kamiona, auto i bratu napravio kuću. Uvek je bio nasmejan, uvek je hteo da podmetne leđa za drugog, da pomogne. Ako treba i košulju bi skinuo da bi drugom dao - govori o svom tragično nastradalom ocu Srbijanka Jovanović.

Z. Gligorijević


vesti po rubrikama

^hronika

Maloletnika ubili vršnjaci
Danas obdukcija tela zatvorenika
Mladić teško ranjen u pucnjavi
Ubijen u hajci na divljeg vepra