GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 19. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Identifikovan leš dečaka nađen u zgradi stare barutane

Maloletnika ubili vršnjaci

Zbog ubistva M. K. (15) iz Niša, privedeno nekoliko maloletnika. Žrtva potiče iz imućne porodice, pa se ne isključuje mogućnost da je bilo pokušaja iznude novca

NIŠ - Niška policija uspela je da identifikuje leš pronađen u petak u zgradi stare barutane u Kovanlučkoj ulici. Kako Glas saznaje, reč je o maloletnom M. K. (15) iz Niša, čiji je nestanak prijavljen policiji pre desetak dana. Prema prvim saznanjima, dečak je ubijen tupim predmetom, a policija je privela nekoliko maloletnika za koje se sumnja da su počinili ubistvo. Telo mladića u napuštenoj zgradi na periferiji grada pronašla su dva tinejdžera koji su alarmirali komšiluk, nakon čega je obaveštena policija. Kako nije pronađena lična dokumentacija, bilo je otežano utvrđivanje identiteta leša zbog čega se policija u subotu oglasila saopštenjem da je reč o osobi od tridesetak godina. Međutim, samo nekoliko sati kasnije utvrđeno je da se radi o petnaestogodišnjem dečaku.

Velika količina krvi koja je pronađena na podu zgrade jasno upućuje da je reč o nasilnoj smrti. Istražni sudija Okružnog suda u Nišu Ivan Bulatović, koji je izvršio uviđaj, nije želeo da spekuliše sa uzrokom smrti. On je rekao za Glas da je sigurno da nije upotrebljeno vatreno oružje, ali da će tačan uzrok smrti biti poznat nakon završetka obdukcije koju obavlja Institut za sudsku medicinu u Nišu. Takođe, obdukcijom će biti utvrđeno i vreme ubistva, jer je lekar obducent na osnovu preliminarnog nalaza zaključio da je od nastupanja smrti prošlo najmanje 48 sati.

Još se ne zna ni da li je mladić otišao svojevoljno u napuštenu zgradu, ili ga je tamo neko držao na silu. Meštani Kovanlučke ulice kažu da su se ovde često skupljale sumnjive osobe, ali da nikada nije bilo ozbiljnijih incidenata. Oni ističu da nisu ništa čuli što bi ih navelo na sumnju ko bi mogao da bude izvršilac zločina.

Kako saznaje Glas, niška policija je u subotu privela nekoliko maloletnika na informativni razgovor, ali nema informacija da li je neko od njih zbog sumnje da je izvršio zločin lišen slobode. Novinaru Glasa u niškom SUP-u je rečeno da će novo saopštenje o ovom događaju medijima biti dostavljeno danas. Prema prvim informacijama, žrtva potiče iz imućne porodice, pa se ne isključuje mogućnost da je bilo pokušaja iznude novca. Pravi motiv ubistva biće poznat nakon okončanja policijske istrage.

D. Kocić


vesti po rubrikama

^hronika

Maloletnika ubili vršnjaci
Danas obdukcija tela zatvorenika
Mladić teško ranjen u pucnjavi
Ubijen u hajci na divljeg vepra