GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 19. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Gradske vesti

 

Gradonačelnik obećao nabavku lož-ulja

Grad će preuzeti obavezu da obezbedi gorivo za ovu zimsku sezonu stanovnicima naselja Planum u kome žive izbegli, raseljeni i socijalno ugroženi ljudi sa teritorije opštine Rakovica, rekao je gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović.
- Ovo naselje je novo i mora da se izradi urbanističko-tehnička dokumentacija. Zbog toga ima problema u saradnji sa drugim institucijama koje treba da urade svoj deo posla koji, između ostalog, čini i nabavka goriva za grejanje - rekao je Nenad Bogdanović. Naselje Planum čine 53 stana i izgrađeno je na mestu gde su se nekada nalazile barake.

G. J.

Popravka vodovodne mreže

U okviru rekonstrukcije Nemanjine ulice, na desnoj strani Savskog trga kopa se rov od Mihajla Bogićevića ka Karađorđevoj za vodovod prečnika 80. U toku je i povezivanje na vodovodnu mrežu u Milovana Milovanovića, kao i zatrpavanje i zbijanje vodovoda. Nastavljena je i izrada tampona tramvajske baštice, kao i drenaža. Na uglu Nemanjine i Balkanske i Nemanjine i Kneza Miloša betoniraju se noseće ploče tramvajske konstrukcije. Na toplovodu je završeno betoniranje gornje ploče šahta i nastavljeno zatrpavanje poprečnog rova, kao i radovi na prelazu ispod Resavske za elektrokablove.

G. J.

Šrafcigerom do pazara

Muškarac starosti između 30 i 35 godina, visok oko 175 centimetara, sinoć je, preteći trgovcima šrafcigerom, opljačkao STR" Aleks", u Čingrijinoj ulici 40 .Razbojnik je imao teget jaknu, a na glavi je nosio crvenu kapu sa plavim aplikacijama.

D. M.

"Dečje slatko carstvo"

Povodom predstojećih praznika, tradicionalna manifestacija "Dečje slatko carstvo" održaće se danas od 11 do 13 sati u Centru "Sava". Na njoj će učestvovati oko 1.300 učenika iz škola za decu sa posebnim potrebama. Organizator manifestacije je Sekretarijat za obrazovanje, a generalni sponzor Korporacija "Bambi". Deca će se nadmetati u horskom pevanju, ritmičkim i folklornim igrama, izvođenju skečeva, recitacija i kratkih pozorišnih predstava, a osvajači prvog mesta na poklon će od Sekretarijata za obrazovanje dobiti učila vredna 100.000 dinara. Drugoplasirani i trećeplasirani dobiće po jelku i komplet knjiga za lektiru.

G. J.

Ulaganje u GSP

Gradskom saobraćajnom preduzeću "Beograd" odobreno je 22.3 miliona dinara iz gradskog budžeta za izvršeno investiciono održavanje vozila u trećem kvartalu 2005. godine. Za održavanje autobusa namenjeno je 16.363.163 dinara, i to za generalnu popravku motora 14,7 miliona, za popravku menjača 1.3 miliona i za popravku karoserije 309.117 dinara. Za tramvaje je odobreno 5.989.361 dinara. Programom budžeta grada za 2005. godinu za ove potrebe izdvojeno je 67.288.478 dinara, od čega je za autobuse namenjeno 63,5 odsto, za tramvaje 36,1 odsto i za trolejbuse 0,4 procenata. Ova sredstva u ukupnom novcu planiranom za kapitalne subvencije su mala i iznose 6,3 procenata, dok je najveći deo novca iskorišćen za nabavku novih vozila.

G. J.

Mališani okitili jelku

U susret Novogodišnjim praznicima, JP "Beogradska tvrđava" juče je u 14 sati organizovala zajedničko kićenje jelke kod topa ispred Sahat-kule. Uz vitezove, deca su okitila jelku ukrasima koje su za ovu priliku ponela. Deci iz Beograda pridružilo se i oko 300 mališana sa Kosova i Metohije.

G. J.

Obnova krova

Iz budžeta grada biće izdvojeno 5.500.000 dinara za rekonstrukciju krova Centra za kulturu Lazarevac.
- To je samo jedno od ulaganja grada u kulturne centre na širem području Beograda radi poboljšavanja uslova u njima - rekao je gradonačelnik Nenad Bogdanović.

Centar za kulturu Lazarevac sagrađen je 1977. godine. Limeni krov na tom objektu, u kome je smeštena i biblioteka sa oko 89.000 knjiga, dotrajao je i sklon padu, a u prostorijama se pojavljuju voda i vlaga.

G. J.

Novi nameštaj

Centru dečjih letovališta i oporavilišta grada Beograda iz budžeta grada biće obezbeđeno još 990.000 dinara za opremanje paviljona broj 2 u Mitrovcu na Tari. U Mitrovcu na Tari, jednom od četiri objekta Centra dečjih letovališta, privode se kraju renoviranje i adaptacija paviljona broj 2. Rekonstruiše se kotlarnica i gradi novi rezervoar, vodovod i kanalizacija i uređuje ceo objekat.

G. J.

Stare karte za nove

Iz GSP-a "Beograd" obaveštavaju sve putnike da su prestale da važe stare pojedinačne karte kupljene van vozila GSP-a. Neiskorišćene stare karte Beograđani mogu uz doplatu da zamene do 31. decembra na šalteru 10 u GSP "Beograd", Ulica kneginje Ljubice 29.

S. T.

Izvršio samoubistvo

Milovanović Ljubiša (46) izvršio je samoubistvo, juče oko 16 sati, u ulici Takovskoj broj 3. Supruga nesrećnog čoveka, Lazić Lidija, je u popodnevnim satima pronašla pismo u kojem joj je muž ostavio poruku da ga može naći u podrumu. Uplašena žena pomislivši na najgore, nije smela sama da siđe u podrum nego je pozvala policiju. Službenici MUP-a koji su ubrzo stigli, ušli su u podrum i pronašli Milovanovića mrtvog sa pištoljem u ruci.

A. B.

Tadić posetio opštinu Rakovica

Predsednik Srbije Boris Tadić posetio je u petak opštinu Rakovica, gde je razgovarao sa lokalnim rukovodstvom i privrednicima i obišao novi Opštinski uslužni centar i izbegličko naselje Planum.
- Rakovica je dobar dokaz kako opština može da bude servis građana.
Nadam se da će ovo biti standard za sve javne administracije u Srbiji - ocenio je Tadić.

Izrazivši zadovoljstvo ovom posetom, predsednik opštine Bojan Milić rekao je da je uslužni centar primer novog odnosa prema građanima, u kome stranke svoje poslove obavljaju na jednom šalteru bez ranijih birokratskih zavrzlama i šetnji sa šaltera na šalter.
Posle razgovora sa predstavnicima preduzeća iz Rakovice, Tadić je posetio naselje Planum na Rakovičkom putu, namenjenom za trajni smeštaj izbeglih, raseljenih i socijalno ugroženih osoba.

Beta

ComTrade Shop u Merkatoru

CT Retail, članica kompanije ComTrade Group, otvorila je novi ComTrade Shop u Tržnom centru "Merkator" na Novom Beogradu. Ponudu najvećim delom čine proizvodi iz oblasti računara, ali i širok asortiman MP3 plejera, mobilnih telefona i igračkih konzola. Glavnu ponudu čini domaći brend, ComTrade računar, koji se serijski proizvodi i testira.
- Posebnu pažnju posvetili smo memorijskim karticama renomiranog proizvođača SanDisc, i na taj način smo ponudili našim kupcima najveći asortiman memorija za mobilne telefone, digitalne fotoaparate i pda uređaje - rekao je Vanja Cvijetić, generalni menadžer CT Retail-a. U ComTrade Shop-u će se svakog vikenda održavati promocije, prezentacije i akcije prodaje po sniženim atraktivnim cenama.

Bez vode

Zbog izrade veze cevovoda na uglu ulica Nikšićke i Ljube Šercera, sutra će od 9 do 14 sati bez vode ostati potrošači u pomenutim ulicama.

Bez struje

Sutra:
Palilula od 9 do 14 sati - naselje Borča: Borisa Kidriča od početka do Branka Dičevića, Lole Ribara, 9. maja, Beogradska, Vuka Karadžića, Žarka Zrenjanina od početka do broja 37, Petra Drapšina od početka do 29. novembra, Put za Crvenku sa svim pripadajućim ulicama, vikend Naselje Crvenka.
Vračar od 8.30 do 14 sati - Kneza od Semberije 12-14, Loznička 4a-24, 1a-17, Požarevačka 18-26, 30-32, 33/1-37, 41-51.

Zvezdara od 8.30 do 14 - Vojvode Šupljikca 25-29, Učiteljska od 49a do kraja, Kozarčeva 59-97, 24-30, 64, 66, Kaćićeva 48-66a, 53-65, Velizara Kosanovića od Učiteljske do Kaćićeve, Pljevanska 32, 36-38, 44, Petrinjska.

Voždovac od 8.30 do 16 - Davida Pajića 2-28a, 1-21, Nikole Sovilja 7, Vlaha Bukovca 6-8, 1.
Čukarica od 9 do 13 sati - naselje Umka: Ilije Babića, Milenije Ivanović, 13. oktobra 20-32, 33-37.


vesti po rubrikama

^Beograd

Sledeće godine ulažemo u sitnice koje život znače
Traži se škola!
Ne pomažu ni mandatne kazne
Zbog snega na ulicama "treptajno žuto"
Koncert učenika u Starom dvoru
Druženje uz fotografiju u Aero-klubu
Najbolji karatisti sveta u Železniku
Gradske vesti: Gradonačelnik obećao nabavku lož-ulja
 


     


FastCounter by LinkExchange