GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 19. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zbog snega na ulicama "treptajno žuto"

Na inicijativu gradske policije, sinoć je između 19 i 22 časa dežurna ekipa "Beograd puta" za signalizaciju vratila 41 semafor sa "žutog treptajnog" u redovan režim rada.
- Svaki put kad padne sneg, postoji opasnost da vozila koja na usponima zastanu zbog crvenog svetla ne mogu ponovo da krenu. Zato na semaforima određenih raskrsnica isključujemo iz funkcije crveno i zeleno svetlo, a žuti signal prebacujemo na takozvani "treptač" - objašnjavaju dežurni za signalizaciju u "Beograd putu".

Prema njihovim rečima, isključivanje crvenog i zelenog svetla sprečava nepotrebno zadržavanje vozila i olakšava normalno funkcionisanje saobraćaja u danima kada pada sneg. Međutim, ovom režimu ne podležu svi semafori u gradu.

- Policija i Gradski sekretarijat za saobraćaj su, na osnovu iskustva sa terena, napravili listu od 41 sporne raskrsnice. One se nalaze na usponima, pa je asfalt na njima klizav čim padne sneg - kažu u "Beograd putu".

Kako juče nije bilo padavina, dežurna ekipa je za tri sata uspostavila redovnu signalizaciju na gradskim ulicama. Ova procedura se radnim danima brže sprovodi, jer su tada svih 16 ekipa operativne, dok vikendom radi samo jedna, dežurna ekipa.

D. M.


vesti po rubrikama

^Beograd

Sledeće godine ulažemo u sitnice koje život znače
Traži se škola!
Ne pomažu ni mandatne kazne
Zbog snega na ulicama "treptajno žuto"
Koncert učenika u Starom dvoru
Druženje uz fotografiju u Aero-klubu
Najbolji karatisti sveta u Železniku
Gradske vesti: Gradonačelnik obećao nabavku lož-ulja
 


     


FastCounter by LinkExchange