GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 19. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Komunalni inspektori svakodnevno vode rat sa preprodavcima

Ne pomažu ni mandatne kazne

Opštinski komunalni inspektori svakodnevno izlaze na teren, dobiju po koju "bitku" sa preprodavcima, ali obično gube "rat" jer se na iste lokacije ponovo vraćaju stari trgovci

Decenijski problem većine opština u Beogradu je haos na ulicama koji izazivaju preprodavci polovne robe. Svakodnevno niču nove kutije na kojima se postavlja polovna roba tako da ni pešaci više ne mogu da prolaze trotoarima, a preprodavci, po isteku radnog vremena, ostavljaju za sobom smeće.

Ovaj problem nije zaobišao ni opštinu Zemun. Oko zelene pijace prava je deponija, a u Prvomajskoj ulici na okretnici autobusa 15 postalo je uobičajeno da se vikendom okupljaju kolege sa polovnom robom.

Opštinski komunalni inspektori svakodnevno izlaze na teren, dobiju pokoju "bitku" sa preprodavcima, ali obično gube "rat" jer se na iste lokacije ponovo vraćaju stari trgovci.

- Naši inspektori su svakodnevno na terenu, pišu mandatne kazne od 2.300 dinara i šalju trgovce kod sudije za prekršaje, ali je naplata kazni na terenu veoma loša. Robu mi ne plenimo, jer je to u nadležnosti Republičke tržišne inspekcije. Problem je kompleksan i mora se rešavati na nivou Grada - kažu u zemunskoj komunalnoj inspekciji.

Opštinari su pokušali da pronađu trajno rešenje za ovaj problem i da odrede lokaciju na kojoj će biti buvlja pijaca.
- Pripremili smo parcelu za formiranje buvlje pijace, koja bi bila pod kontrolom Poslovnog prostora Zemuna. Nažalost, imali smo zakupca na toj parceli. To je "Iva šped", preduzeće koje se bavi autobuskim prevozom. Taj ugovor je istekao, ali ne uspevamo, zbog loše saradnje sa Privrednim sudom i Četvrtim opštinskim sudom, da isteramo neplatiše ili zakupce kojima je ugovor istekao, kako bismo ovu parcelu priveli nameni. Bićemo uporni u tome i nadam se da ćemo uskoro imati uređenu buvlju pijacu, kao što to imaju veliki evropski gradovi, i da ćemo one koji prodaju stare stvari na ulicama izmestiti jednom za svagda i onda pristupiti uređenju tih ulica - rekla je za Glas Gordana Pop-Lazić, predsednik opštine Zemun.

Krajem ovog meseca planiran je sastanak svih opštinskih komunalnih inspektora u gradskom Sekretarijatu za komunalne i inspekcijske poslove, gde će pokušati da pronađu sistemska rešenja za ovaj problem.

S. T.


vesti po rubrikama

^Beograd

Sledeće godine ulažemo u sitnice koje život znače
Traži se škola!
Ne pomažu ni mandatne kazne
Zbog snega na ulicama "treptajno žuto"
Koncert učenika u Starom dvoru
Druženje uz fotografiju u Aero-klubu
Najbolji karatisti sveta u Železniku
Gradske vesti: Gradonačelnik obećao nabavku lož-ulja
 


     


FastCounter by LinkExchange