GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 07. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Rok-fotografije Branislava Rašića u

londonskoj Galeriji "Špic"

LONDON - Rok zvezde, poput Pola Makartnija, Boba Dilana, Madone, Frenka Sinatre, Brusa Springstina, Mika Džegera, nalaze se na 97 fotografija koje su izložene u londonskoj Galeriji "Špic" u okviru retrospektivne izložba "Flešbek", jednog od najpoznatijih evropskih rok fotografa Beograđanina Branislava Brajana Rašića (51), koji već 26 godina živi i radi u Londonu, javlja Beta.

Izložbu je, u čast svom ekskluzivnom fotografu, priredila agencija "Reks fjučrs", vodeći nezavisni britanski foto-servis i jedna od najpoznatijih medijskih kompanija te vrste u svetu. Tako su se u londonskoj Galeriji "Špic" našli poznati rokeri i druge medijske ličnosti, među kojima i Džek Ozborn, kome je Rašić poklonio upečatljivu fotografiju njegovog oca, slavnog pevača Ozija snimljenu još pre rođenja mlađeg Ozborna.

Krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih bio je foto-dopisnik Džuboksa, a potom magazina Rok iz Londona. Odatle je sa u oktobru prerano preminulim Svetislavom-Sašom Stojanovićem (54) činio kod čitalaca vrlo popularan tandem "Saša i Raša". Rašić je jedan od najpoznatijih svetskih fotografa - specijalista za snimanje "najvećeg rokenrol benda na svetu" - Roling stonsa. Tokom minule dve decenije tu grupu snimao je više od 30 puta.


vesti po rubrikama

^kultura

Večita sumnja u sudbinu palih anđela
Nismo ni prvi, ni najstariji
Najizazovnija umetnost današnjice
Rok-fotografije Branislava Rašića u londonskoj Galeriji "Špic"
Tribina o književniku Dragiši Vasiću u Čačku
 


     


FastCounter by LinkExchange