GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 30. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Pala manjinska kanadska vlada

OTAVA - Manjinskoj liberalnoj vladi kanadskog premijera Pola Martina na čelu izglasano je nepoverenje posle 17 meseci na vlasti.

Martin je bezuspešno pokušao da se distancira od optužbi za korupciju u frankofonskoj pokrajini Kvebek krajem 90-ih, kada je tadašnja liberalna vlada, navodno iz državne kase, dala 100 miliona kanadskih dolara marketinškim agencijama. Bi-Bi-Si javlja da se navodna korupcija dogodila za mandata drugog premijera, ali je opozicija uspešno predstavila Liberalnu stranku kao partiju ukaljanog ugleda. - Ovo je istorijski trenutak. Ovo nije samo kraj umorne i skandalima obeležene vlade.

To je početak svetle, nove budućnosti za ovu veliku zemlju - kazao je vođa opozicione Konzervativne partije Stiven Harper, a preneo Bi-Bi-Si. Očekuje se da će tokom ove sedmice biti raspušten parlament i da će novi izbori biti održani najverovatnije 16. ili 23. januara 2006. Najnovije ankete pokazuju da će Liberalna stranka na izborima dobiti najviše glasova (oko 36 odsto), ali ne i većinu. Zanimljivost je da će to biti prvi izbori usred zime u proteklih 26 godina.

Pripremila V. P.


vesti po rubrikama

^svet

Pala manjinska kanadska vlada
 


     


FastCounter by LinkExchange