GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 30. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Trener Partizana Dušan Vujošević tvrdi da krivična tužba sudije Milivoja Jovčića nema osnova

Nisam pretio njegovoj porodici

Nema sumnje da sam svojim postupkom zaslužio tu tehničku grešku jer sam u afektu opsovao sudiju. Međutim, ni u jednom trenutku nisam mu zapretio bilo kakvim fizičkim napadom. On je sačekao da se utakmica završi, a onda izmislio i desetostruko preuveličao pomenuti incident, kaže Vujošević

Internacionalni sudija Milivoje Jovčić, koji je delio pravdu na meču devetog kola Jadranske lige između FMP-a i Partizana, podneo je krivičnu prijavu protiv trenera "crno-belih" Dušana Vujoševića, optuživši ga da mu je, pored psovanja majke i ostale rodbine, zapretio da će mu "pobiti porodicu". Incident se dogodio početkom drugog poluvremena utakmice u Železniku, posle čega je Vujoševiću dodeljena tehnička greška.

Bilić: Nema kazne bez prijave

Iako je Milivoje Jovčić izjavio kako je sa "celim slučajem upoznato rukovodstvo Jadranske lige", direktor regionalnog takmičenja Josip Bilić kaže da u njegovu kancelariju nije stigla nikakva prijava protiv trenera Partizana.
- Nisam dobio nikakvu prijavu protiv trenera Partizana Duška Vujoševića, tako da što se mene tiče, sve se završava tehničkom greškom koja je konstatovana u izveštaju delegata - kaže Bilić.
Na pitanje da li je delegat u izveštaju sa utakmice napisao da je Vujošević psovao i pretio arbitru, Bilić kaže:
- To je potpuno nevažno, mogu oni da razgovaraju kako hoće, o lepom vremenu ili da se psuju, ali ako ja ne dobijem zvaničnu prijavu prvog, drugog ili trećeg sudije, ili delegata, ne mogu da pokrenem disciplinski postupak. Pravilo je da tek posle prijave, tražim zvanične izjave aktera i pokrećem dalji postupak - objašnjava Bilić.

Za trenera poput Vujoševića, koji po sezoni zaradi dvocifreni broj tehničkih grešaka, verbalni sukobi sa arbitrima nisu nikakva novina, ali je ovo prvi put da ga je neki sudija optužio za ovako ozbiljne pretnje. Zanimljivo je i to da se Jovčić nije obratio Ligi, već direktno OUP Voždovac, gde je podneo privatnu tužbu protiv Vujoševića. Policija je odmah reagovala, obavila informativni razgovor sa trenerom Partizana, sa kojeg je, prema rečima čelnika kluba iz Humske, otišla "uverena da Jovčićevi navodi nemaju osnova".

- Nema sumnje da sam svojim postupkom zaslužio tu tehničku grešku, jer sam, posle nekoliko situacija u kojima sam procenio da je moj tim oštećen, opsovao sudiju u afektu - kaže za Glas Dušan Vujošević. - Međutim, ni u jednom trenutku nisam mu zapretio bilo kakvim fizičkim napadom na njega ili njegovu porodicu. On je sačekao da se utakmica završi, a onda izmislio i desetostruko preuveličao pomenuti incident. Ne znam zašto je to uradio, niti me interesuje, ali je očigledno da je dobro naučen šta je trebalo da kaže. Ali, ja se ne bavim teorijama zavere.

Vujoševićeve navode potvrdio je, kao očevidac, i sportski direktor aktuelnog šampiona naše zemlje Dragan Todorić, koji je Jovčićeevu tužbu okarakterisao kao "nebuloznu":
- Iznenađen sam njegovim postupkom. Čovek jednostavno priča nebuloze, što mogu odgovorno da tvrdim, jer sam prisustvovao tom incidentu. Pripadnici policije su iz razgovora sa Vujoševićem zaključili da se ne radi o ozbiljnoj nameri, u stvari, da tu uopšte nije bilo namere.

Jednostavno, Vujošević ga je samo u afektu opsovao, nije mu pretio "likvidacijom porodice" ili nečim sličnim, a policija verovatno ima pametnijih stvari kojima se bavi od psovanja na utakmicama. Da li ja imam ili nemam ideju zašto bi Jovčić lagao, to je moja lična stvar. Zovite njega pa ga pitajte. Ono što sigurno znam jeste da ćemo mi posle ovoga učiniti sve što ono je moguće da legalnim putem sprečimo da Jovčić ubuduće sudi mečeve Partizana, jer ne samo da mu ne verujemo kao sudiji, nego mu ne verujemo ni kao čoveku - rekao je Todorić.

Do zaključenja ovog broja nismo uspeli da stupimo u kontakt sa sudijom Milivojem Jovčićem, s obzirom na to da se on nalazi u Nemačkoj, gde će deliti pravdu na jednom od mečeva u Evroligi.

A. Jovanović


vesti po rubrikama

^sport

Kakav, bre, Vata?
Nisam pretio njegovoj porodici
Nek' dođe Toti da vidimo gde smo
Postili Krstić i Čabarkapa
Derbi meč u Đenovi
Plavi favoriti i bez selektora
Rimljani na kolenima
Navijač tvrdi da je Hemofarm potkupio policiju lovom na divljač
 


     


FastCounter by LinkExchange