GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 30. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Bjeković i Reber demantovali interesovanje za iskusnog Albanca

Kakav, bre, Vata?

- Ko? Fatmir Vata? Ne, to nije tačno, odgovorio je trener Partizana
- Nema ni govora o tome i za to prvi put čujem, kategoričan je Bjeković

Dževad Prekazi, Fadilj Vokri, Fatmir Vata.... Šta nije u redu u ovom redosledu? Vrlo jasno, prva dvojica fudbalera su svojevremeno nosila crno-beli dres, dok je treći navodno odbio da učini isto?!

Fatmir Vata (star između 34 i 37 godina), vezista Bundesligaša Arminije Bilefeld, izjavio je za albanske i nemačke medije da ga je nedavno kontaktirao Partizan u nameri da ga angažuje u januaru, ali da je on tu ponudu odbio jer mu je u Arminiji sve potaman.

Informaciju koja je izazvala iznenađenje u sportskim krugovima u Srbiji demantovao je sportski direktor Partizana Nenad Bjeković:
- To nije tačno. Nema ni govora o tome i za to prvi put čujem. Nismo kontaktirali Vatu - kategoričan je Bjeković.

Albanska patka

Albanski sajt "albanski fudbal", koji prati igre svojih sunarodnika u svetu, ali i u "Superligi Kosova", objavio je vest o Fatmiru Fati, naglašavajući da je uprava kluba iz Humske kontaktirala Fatijevog agenta, ali da je igrač odbio ponudu, pošto želi "da bude uz svoje saigrače, a Arminiji je potrebno njegovo vođstvo". Prilikom ulaska na sajt albanskog fudbala, zanimljivo, korisnik može da bira između albanskog i "američkog" jezika.

Sportski direktor kluba iz Humske priznao je da će pojačanja biti u januaru, ali je isključio igrača Arminije:
- Pratimo igrače iz naše, ali i susednih zemalja. Tražimo napadača, "kreativca" u veznom redu i odbrambenog igrača. Ukoliko ne budemo zadovoljni izborom u zemlji, potražićemo pojačanja u inostranstvu - rekao je Bjeković.

Sličan odgovor u vezi sa Vatom dao je i čovek koji se navodno interesovao za njega, trener Partizana Jirgen Reber:
- Ko? - bila je prva reakcija neobaveštenog Nemca. - Fatmir Vata? Ne, to nije tačno. Nisam uopšte zainteresovan, niti je uspostavljen bilo kakav kontakt. Ne znam odakle vam te informacije i ko to piše. Znam ga samo kao igrača Arminije i to je sve. On je jedan solidni ofanzivni vezista i ništa više. Možda su on ili njegov menadžer hteli da izdejstvuju novi ugovor pa su "pustili" te informacije u novine - rekao je Reber za Glas.

Odgovor trenera crno-belih upravo se uklapa u profil ovog vremešnog Albanca. Kako saznajemo od ljudi koji ga poznaju, Vata ima običaj da preteruje i izmišlja događaje, a slične osobine poseduje i njegov menadžer, koji je takođe "bajkovitog" karaktera. Kao potvrdu, treba istaći informaciju da je vremeši Albanac falsifikovao krštenicu, pa umesto 37, trenutno ima 34 godine. Razlog zbog čega su u celu priču uvučeni baš Partizan i Reber nije poznat.

Ali, možda postoji objašnjenje: Jedan od Reberovih menadžera je Falji Ramadani, Albanac rodom iz Skoplja i vlasnik dva kluba - TB Berlina i Energi Kotbusa. Kako stvari stoje, od ove priče nema ništa, bar što se Partizana tiče, a da li je Fatina varka uspela, saznaćemo uskoro. Ako potpiše novi ugovor.

Podgorički "varvari" napali Simona Vukčevića

Pošto ceo transfer oko prelaska u Saturn uspešno privodi kraju, ostali još samo lekarski pregledi u Rusiji, Simon Vukčević je prošlog vikenda rešio da to proslavi i sa prijateljima izađe u podgorički noćni klub Manjifiko. Ali pošto žurka nije bila zatvorenog tipa slavlje je pokvareno jer je mladog reprezentativca jedan navijač Budućnosti, član "varvara" koji se tu našao prepoznao i napao. Simon je dobio udarac ali na tome se sve završilo iako se napravila velika gužva, jer je obezbeđenje brzo reagovalo i izbacilo izgrednika iz lokala.
U znak "podrške" svom članu navijači Budućnosti su najavili žestok doček igračima Partizana predstojeće subote.

V. Jovanović


vesti po rubrikama

^sport

Kakav, bre, Vata?
Nisam pretio njegovoj porodici
Nek' dođe Toti da vidimo gde smo
Postili Krstić i Čabarkapa
Derbi meč u Đenovi
Plavi favoriti i bez selektora
Rimljani na kolenima
Navijač tvrdi da je Hemofarm potkupio policiju lovom na divljač
 


     


FastCounter by LinkExchange