GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 30. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Gradonačelnik Niša se "probudio" pred izjašnjavanje o opozivu

Ražanj spreman, a Smiljko u šumi

Demokrate, inače inicijatori Kostićevog opoziva, već se posvađali oko toga ko će se uvaliti u fotelju gradonačelnika

NIŠ - U susret izjašnjavanju građana Niša o njegovom opozivu, a koje je Gradska izborna komisija (GIK) zakazala za 4. decembar na osnovu peticije čiji je pokretač bio Gradski odbor DS-a, gradonačelnik Smiljko Kostić je poslednjih dana u velikoj medijskoj i radnoj ofanzivi. Pojavljuje se u TV emisijama čak i u terminima predviđenim za crtaće i dokumentarce.

Računajući da bi referendumski odgovori da li ste "za" ili "protiv" opoziva mogli da uvedu malu zabunu kod građana, iz Kostićevog štaba su tokom vikenda deljeni leci sa porukom: "Imam motiv, glasam protiv". Jer glasanje "protiv" zapravo znači ostajanje gradonačelnika u fotelji. Prethodno je DS krenuo u višednevnu akciju i deljenje brojnih letaka sa pozivom da se glasa za opoziv. Demokratska omladina je podelila nekoliko domišljatih letaka u vidu "horoskopa" i "nagradne igre".

Videvši da je vrag odneo šalu, gradonačelnik Kostić se "probudio" i krenuo u kontraofanzivu. Prvo je ugostio svog stranačkog šefa, ministra "kapitalca" Velimira Ilića, koji je gradu obećao velike investicije u narednoj godini, a na lokalnim TV poručio da "bez Smiljka neće biti ni para ni investicija". Ilić je još rekao i da će se Kostić i u slučaju opoziva, "opet kandidovati za gradonačelnika, i pobediti"! U međuvremenu, Kostić je više nego ikada u gradu. Redovno predsedava sednicama Gradskog veća, obilazi gradska i prigradska naselja i opštine, a istovremeno stiže i da se pojavljuje u svim mogućim i nemogućim emisijama gradskih TV stanica, ali i na državnoj RTS, "Pinku","Palmi plus" itd. Tvrdi da mu je potrebno još samo malo vremena pa da velike investicije u gradu postanu stvarnost.

Gradski odbor DS kao inicijator peticije za opoziv gradonačelnika računa da Kostić, ipak, nema šansi da ostane u fotelji posle 4. decembra. Demokrate su u to čak toliko sigurne da su već stigle da se posvađaju oko svog kandidata za novog gradonačelnika. Najavljuju da će situaciju pomiriti tako što će raspisati stranački konkurs za "novog Smiljka". Naravno, i u drugim strankama traže svog kandidata, praveći ražanj dok zec ipak još uvek trčka po šumi.

M. Doderović


vesti po rubrikama

^Srbija

Ražanj spreman, a Smiljko u šumi
Smrad nesnosan, niko nadležan
Ekološka bomba u centru grada
Politika podelila lokalne novinare
Cvokotanje na časovima
  
 


     


FastCounter by LinkExchange