GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 30. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Dinkić zaratio i sa Tadićem

BEOGRAD - Ministar finansija i potpredsednik G17 plus Mlađan Dinkić krenuo je juče u otvoreni rat s predsednikom Srbije i DS-a Borisom Tadićem, optužujući ga da je "ispod žita" sklopio savez s Bogoljubom Karićem. Tadić je odmah odbacio optužbe i pozvao javnog tužioca da proveri Dinkićeve navode i preduzme neophodne mere.

- Nije me iznenadio Karić jer je njegov interes da sruši vladu i ugrozi zaključivanje ključnih sporazuma sa MMF-om, ali me je iznenadio Tadić. S jedne strane, napravio je dobar plan za Kosovo s vladom, dok je ispod žita, preko Dušana Petrovića, napravio savez sa Karićem. Oni su čak Rusiji, gde je u toku Sajam srpske privrede, poslali poruku da je pod znakom pitanja opstanak Vlade Srbije - rekao je Dinkić na konferenciji za novinare.

Vlada vodi 85:15

Za vanredne parlamentarne izbore, od kakao je usvojen budžet, šanse su sve manje.
- Pa, nećemo valjda da raspisujemo izbore kada završavamo državni program, koji već tri godine radimo sa MMF-om. U ovom trenutku šanse da vlada preživi do kraja mandata su 85:15 - rekao je Dinkić.

On je dodao da Tadić i Karić preksinoć nisu razgovarali o Kosovu, kao što je to saopšteno, već su "jadikovali jedan drugom" što im nije pošlo za rukom da sruše vladu. A, koliko je Kariću stalo do Kosova, ustvrdio je ministar, pokazuje i to što je "svoj Mobtel utrapio Ekremu Luki".

Dinkić je pozvao "svog prijatelja Borisa" da ispravi dve velike greške, jer ga "saradnja s Karićem samo može povući na političko dno".

- Borise, što si izašao parlamenta, ruši vladu u Skupštini, a ne sa Bogoljubom Karićem. Druga greška ti je saradnja s Karićem, a ko s njim pravi savez, neće dobro završiti - naglasio je Dinkić i rekao da nema potrebe da se DS bavi zakulisnim radnjama i da još ima vremena da se vrati u parlament.

Dinkić "razume" Tadića što je 2003. prihvatio da mu Karić finansira kampanju, novcem koji je Božidar Đelić vratio od poreza na ekstraprofit, jer je tada preuzimao stranku, ali ga "ne razume" danas, kada je predsednik Srbije.

I poslanik DS-a Dragan Šutanovac uzvratio je kontraudarcem.
- Zbog činjenica da je izražena sabornost Dinkića, Miloševića, Šešelja i Ugljanina, kao i da se predsednik parlamenta bavi organizovanim kriminalom, očekujem da će poznanik, ako ne i prijatelj, Dinkića i šef UBPOK-a da proveri sve koji su učestvovali u krivičnom delu falsifikovanja ostavki dva poslanika G17 - rekao je on. Iako je Dinkić "prijateljski" pozvao DS da se vrati u Skupštinu, demokrate ostaju pri svome stavu.

- U radu krnje Skupštine nećemo da učestvujemo. Podsećam da je prvi kupac u Skupštini bio Dinkić, kada je G17 plus postala parlamentarna stranka - zaključio je Šutanovac.

J. J.


vesti po rubrikama

^politika

Predsednik stopira budžet?
SPS nagrađen odlaganjem Ibarske
Sa Srbijom samo u NATO i EU
Dinkić zaratio i sa Tadićem
Smiljko Kostić najpopularniji
 


     


FastCounter by LinkExchange