GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 30. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Neobične razglednice Umetničke asocijacije

Betmen oslobodilac Zrenjanina

ZRENJANIN - "Pozdrav iz Zrenjanina" naziv je serije razglednica autora Gabrijele Parigros, akademskog slikara i člana zrenjaninske Umetničke asocijacije, koje će se prodavati u ovdašnjem Kulturnom centru i Turističkom informativnom centru. Reč je o fotomontažama sa motivima iz ovog banatskog grada, čija je svrha, kako je objasnila autorka, da na ironičan način prikaže sve urbanističke promašaje vezane za Zrenjanin.

Parigros se odlučila za deset razglednica, na kojima su se, između ostalog, našli i most na suvom, preko kojeg, posle kompjuterske "intervencije", prelazi kralj Petar I Karađorđević, zatim spomenik strip i filmskom junaku Betmenu, umesto pomenutom kralju, oslobodiocu nekadašnjeg Velikog Bečkereka, kao i sportski centar "Partizan", ispred kojeg defiluju petlovi.

Svi radovi Parigrosove zrenjaninskoj publici predstavljeni su još početkom oktobra, kada je u Pozorišnom klubu "Zeleno zvono" organizovana izložba razglednica pod istim naslovom - "Pozdrav iz Zrenjanina", viđenog uz pomoć fotomontaže.

K. S.


vesti po rubrikama

^kultura

Putovanje u ritmu kan-kana
Verujem jedino u katarzu pojedinca
Rolingstonsi u julu u Beogradu?
Betmen oslobodilac Zrenjanina
Svetska premijera baleta "Kraljica Margo"
 


     


FastCounter by LinkExchange