GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 30. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Suđenje zemunskom klanu nastavljeno svedočenjem supruga ubijenih

Gagec se plaši svega, pa i sudije

Supruge Jovana Guzijana Cunera i Ivice Nikolića ne znaju ko je naredio likvidacije. Danas svedoči vlasnik "Verano motorsa" Milija Babović i Ljiljana Buha

BEOGRAD - Supruge Jovana Guzijana Cunera i Ivice Nikolića, koje su prema optužnici, likvidirali pripadnici zemunskog klana, izjavile su juče u Specijalnom sudu da ne znaju ništa o ubistvima.
Dragica Kašljerović, nevenčana supruga Jovana Guzijana, ubijenog 5. oktobra 2002. godine, rekla je da do hapšenja Dragana Miladinovića Gageca (34) nije imala nikakvih informacija o ubistvu svog muža.

Prema optužnici, Miladinović je članovima "zemunskog klana" javio kada je Cuner sa sestrićem Radetom Cvetićem krenuo "golfom 4" od kuće, a iz "audija A6" su ih usmrtili Sretko Kalinić i Mile Luković Kum.
- Stariji sin mi je tada kazao da u kraju pričaju da je Gagec pratio njihovog tatu jer je bio ljut zbog nekog šamaranja. Suprug mi nikada nije govorio da mu neko preti. Na dan ubistva javljeno mu je umrla baba i on je otišao u Surčin da pripremi za sahranu, a uveče je otišao sa sestrićem - izjavila je supruga ubijenog.

Ona je dodala da se poznavao sa ubijenim vođama "zemunskog klana" Dušanom Spasojevićem Šiptarom i Miletom Lukovićem Kumom i da ne zna da je među njima postojao sukob.
- Jednom su došli kod nas sa Nikolom Bajićem i deci ostavili dosta novca za čokoladu. Dolazio je i Ljubiša Buha Čume, a i moj suprug je išao kod njega u Surčin - kazala je svedokinja i dodala da je njen suprug posedovao više radnji sa auto-otpadom, kafić i frizerski salon. Navela je i da je njen suprug bio kum pevačici Leli Andrić i Srđanu Adžemoviću, preko kojih su se kasnije sprijateljili sa Sredojem Šljukićem, kojeg su takođe likvidirali zemunci.

Juče je svedočila i Aleksandra Nikolić (31), supruga Ivice Nikolića, ubijenog telohranitelja Ljubiše Buhe Čumeta. Nikolića su, prema optužnici, 3. avgusta 2002. godine u Zemun polju, u krugu firme "Difens", ubili Milorad Luković Legija i Sretko Kalinić, a Čume je izbegao likvidaciju jer je ubicama zaglavilo oružje, a on pobegao u kukuruze. Aleksandra Nikolić je rekla da ne zna ništa o ubistvu supruga, i dodala da nikada sa njim nije pričala o poslu. Ona je dodala da je Buha i danas materijalno pomaže.

Dragan Miladinović Gagec je juče izjavio da se plaši svega, pa i sudije Marka Kljajevića.
- Osećate odbojnost prema meni, a ja tri godine robijam tuđu robiju. Tresem se svaki put kada se setim šta sam sve prošao posle hapšenja - rekao je Miladinović.

- Svi moraju da se plaše autoriteta suda, ja ovde nisam privatna ličnost - odgovorio je sudija Kljajević.
- Ovakvo suđenje nikada nisam video - dodao je optuženi.
- Nisam ni ja - uzvratio je Kljajević.
Suđenje se nastavlja danas svedočenjem vlasnika "Verano motorsa" Milije Babovića i Ljiljane Buhe.

D. Ć.


vesti po rubrikama

^hronika

Gagec se plaši svega, pa i sudije
Lovac nađen mrtav u snegu
Svedočile sudije Vrhovnog suda
Ubili starca tražeći novac
Policija uhapsila silovatelja i ubicu