GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 29. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ronaldinjo: Bog svakome dao po dar

Koga briga da li je zaista pogodio prečku četiri puta zaredom. Zlatni igrač zaslužio je "Zlatnu loptu": Reprezentativac Brazila i član Barselone Ronaldinjo proglašen je najboljim igračem Evrope u izboru "Frans fudbala".

- Ovo je ostvarenje sna. Kada sam video sva ta imena na listi, a među njima moje i mojih idola Ronalda i Rivalda, shvatio sam koliko sam u životu postigao. Bog je svima dao neki dar. Neko je dobar pisac, neko dobar plesač, a meni je dao dar da budem dobar fudbaler. Oduvek sam obožavao da driblam i mislim da to daje posebnu čar fudbalu. Usavršio sam ga u svom dvorištu šutirajući loptu u zid i driblajući psa - rekao je Ronaldinjo prilikom preuzimanja "Zlatne lopte".

Ronaldinjo je dobio 225 glasa, dok su iza njega ostali Frenk Lampard sa 148 i Stiven Džerard sa 142 glasa. Prošlogodišnji dobitnik ove nagrade Ukrajinac Andrej Ševčenko osvojio je ovom prilikom peto mesto. U izboru je učestvovalo 52 dopisnika Frans fudbala iz celog sveta. Ovo je po 50. put da se dodeljuje "Zlatna lopta", a prvi fudbaler koji je osvojio ovu nagradu je Englez Stenli Metjuz.


vesti po rubrikama

^sport

Pionir načinje "vučicu"
Nisu svi za Zvezdu
Kralj čelendžera
Vojvodina oborila kladionice
Samo Barsi ne možemo ništa
Piksi pomogao košarkašima da dobiju "vajld kartu"
Ronaldinjo: Bog svakome dao po dar
 


     


FastCounter by LinkExchange