GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 29. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


GLAS saznaje


Poznati biznismen napušta predsednika DSS-a i prelazi u protivnički tabor

Vuk Hamović prilazi demokratama?

BEOGRAD - Posle dugog niza godina, došlo je do nesuglasica između dvojice ključnih finansijera DSS-a, Vuka Hamovića i Vojina Lazarevića, saznaje Glas iz odlično obaveštenih izvora. Prema tim informacijama, Hamović prilazi delu DS-a, u kojem su vodeći ljudi Nenad Bogdanović i gradski čelnici, što je, kako tvrdi naš izvor, naišlo na veliko negodovanje srpskog premijera, koji bi da ga skloni iz ovdašnjih događanja. Navodno, pravi razlog za Koštuničinu reakciju jeste taj što je Hamović veoma zainteresovan za EPS, što Koštunici nije po volji.

S druge strane, saznajemo da je jedan od ključnih razloga za preletanje Hamovića u protivnički tabor, pored ekonomskih i političkih, odnosno njegovo protivljenje nameri DSS-a da se, ukoliko izgubi većinu u parlamentu, udruži sa radikalima radi očuvanja vlasti. Opet, predsedniku Srbije i DS-a Boris Tadiću ne dopada se saradnja sa Hamovićem, ali ima problem u stranci sa već pomenutim čelnicima DS-a. Saznajemo i da slično misle, kao i Tadić, i većina u vrhu stranke, pored ostalih, potpredsednik Dušan Petrović, Dragan Šutanovac i Dragan Đilas.

Aleksandar Vučić, generalni sekretar SRS-a, čovek inače veoma verziran u sva događanja sa Hamovićem i Lazarevićem, i koji je bio na čelu Anketne komisije koja je ispitivala prodaju struje, ističe da su naša saznanja potpuno istinita i da "zna mnogo više od toga, ali sada nije vreme da to kaže".

- Tačna je i informacija da postoji otvoreni sukob između Bogdanovića i Tadića i lider stranke bi ga veoma rado uklonio iz vrha DS-a, ali trenutno nema snagu za to. Dakle, sve što ste naveli je istina, osim jednog dela i stvarno vas molim da mi to pitanje nikad više ne postavite - ne postoji apsolutno nikakva mogućnost za saradnju radikala i DSS-a - rekao nam je prilično ljutito Vučić. Za potvrdu naše informacije obratili smo se i Nenadu Saviću, predstavniku za štampu gospodina Hamovića, međutim on niti je potvrdio niti demantovao naše navode.

- Nemamo komentar - bilo je sve što nam je rekao je Savić. Sličan odgovor dobili smo i u Demokratskoj stranci, odakle nam je njihov portparol Đorđe Todorović samo kratko poručio da "o toj priči ne zna ništa i da zato nema šta ni da nam kaže". Na zid ćutanja naišli smo i u Demokratskoj stranci Srbije, gde nam je jedan od visokih funkcionera stranke, na samo pominjanje imena Hamovića, rekao da "niti zna čoveka, niti ga je ikad video, osim što zna kojim se poslom bavi".

M. M.


vesti po rubrikama

^politika

Vladu spasla policija
Dinkić upropastio G17
Glas saznaje: Vuk Hamović prilazi demokratama?
Premijer zaslužuje bolji tretman
 


     


FastCounter by LinkExchange