GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 29. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ubistvo zbog Andrije Draškovića

BEOGRAD - Ranko Gardašević, otac ubijenog Todora Gardaševića, izjavio je juče na suđenju zemunskom klanu da je njegov sin 5. jula 2000. ubijen zato što je bio kum biznismena Andrije Draškovića. On je rekao da je od istražnog sudije saznao da je nalogodavac ubistva njegovog sina Milorad Ulemek Legija, a izvršilac Sretko Kalinić.

Oštećeni je dodao da je posle ubistva od nekih ljudi čuo da je motiv ubistva što njegov sin nije hteo da otkrije gde se Drašković nalazi. Svedok je kazao da je Todor radio u Draškovićevoj kockarnici u Uskočkoj ulici i da je saznao da mu je, pre ubistva, prećeno da će "biti gotov" ako ne kaže gde se Andrija nalazi. Otac ubijenog je precizirao da je njegov sin bio kum sa Andrijinim ocem Mišom i naglasio da Andrija nije došao na sahranu njegovom sinu niti da je ikada obišao njegov grob.

On je predložio da se Andrija sasluša kao svedok. Jučerašnje suđenje obeležio je dolazak zamenika specijalnog tužioca Jovana Prijića, "autora" optužnice. Advokati odbrane uložili su prigovor što Prijić zastupa optužnicu, navodeći da je iznuđivao iskaze tokom akcije "Sablja", pretio optuženima i vršio uticaj na svedoke i osumnjičene, nudeći im status svedoka saradnika. Prijić je odgovorio da je postupao u skladu sa zakonom.

D. Ć.


vesti po rubrikama

^hronika

Čitajući novine zaključio da je ubica
"Žute ose" poriču zločin
Tražili plen - našli stari muzički stub
Vatrena stihija progutala kuću
Ubistvo zbog Andrije Draškovića