GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 29. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Vatrena stihija progutala kuću

KIKINDA - U požaru u kome je u nedelju posle podne izgorela kuća uglednog poljoprivrednika Branislava Sirete iz Kikinde, u Ulici cara Dušana 114, niko nije nastradao. Zbog jakog vetra, vatrogascima je trebalo više od četiri sata da se izbore s vatrenom stihijom.

Požar na krovu oko 16 sati primetio je Branislav kada se vratio sa njive - rekla je za Glas supruga Mirjana Sireta.
- Nedeljno popodne provodila sam sa decom. Dok smo mlađa ćerka i ja leškarile, starija je svirala klavir. Čim sa čula povike supruga, isključila sam struju, a zatim decu izvela iz kuće. Pozvala sam vatrogasce, a zatim sa Branislavom i komšijama krenula da spasavam stoku. Iz obora smo izvukli deset bikova i deset teladi - priča Mirjana, dok nemoćno širi ruke.

Branislav nije bio raspoložen za priču, jer se sa vatrogascima trudio da spasi što se spasti može. U požaru je izgorelo oko 2.000 bala sena, dok su vatrogasci uspeli da spasu dve kotarke pune kukuruza. Prema nezvaničnim podacima, kuća porodice Sireta nije osigurana, a prema prvoj proceni, šteta je oko 500.000 dinara. Zahvaljujući prisebnosti ukućana, brzoj intervenciji vatrogasaca i pomoći komšija sprečena je katastrofa. Požar je najverovatnije prouzrokovao kvar na električnim instalacijama.

S. U.


vesti po rubrikama

^hronika

Čitajući novine zaključio da je ubica
"Žute ose" poriču zločin
Tražili plen - našli stari muzički stub
Vatrena stihija progutala kuću
Ubistvo zbog Andrije Draškovića