GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 29. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Tražili plen - našli stari muzički stub

ZRENJANIN - Opštinski sud izdao je naredbu za pretres stana potpukovnika Branka Trkulje, pripadnika Garnizona Vojske Srbije i Crne Gore u Zrenjaninu, zbog sumnje da su njegovi sinovi Veljko i Igor počinili krađu. Revoltiran ovakvim postupkom suda i zrenjaninske policije, čiji inspektori su prošle nedelje i pretresli Trkuljinu porodičnu kuću, na Karađorđevom trgu 12 u Zrenjaninu, on se juče oglasio u javnosti, navodeći da se bez ikakvog osnova našao u krajnje neprijatnoj situaciji.

- Tog jutra u kući su mi bili supruga i stariji sin Veljko. Dva inspektora, izvesni Odžić i Vasić, došli su da bi, navodno, u našem domu pronašli neke ukradene stvari. Bilo je to u ranim jutarnjim satima, pa se supruga, koju su probudili, oblačila pred revnosnim policajcima. Da lakrdija bude veća, u kuću su, sa ulice, uveli dva prolaznika, koji su izigravali svedoke, dok su ovi proveravali predmete po našoj kući - ispričao je juče za Glas potpukovnik Trkulja.

Prema njegovim navodima, inspektori su tražili dokumentaciju za pokućstvo, kojom bi vlasnici potkrepili tvrdnje da su stvari nabavili legalno. Kada nisu priložili papire za muzički stub, kupljen pre petnaestak godina, inspektori su ga zaplenili.

- Koliko puta me je supruga iznervirala što je čuvala sve moguće i nemoguće papire, a sada sam joj zahvalan zbog toga. Sa tim papirima smo dokazali skoro neverovatnu činjenicu - da se u našem stanu nalaze naše stvari - sarkastičan je sagovornik Glasa.

Potpukovnik je od SUP-a Zrenjanin tražio objašnjenje zbog čega mu je policija vršljala po kući. Tamo mu je, po njegovoj priči, rečeno da su mu sinovi Veljko i Igor svojevremeno viđeni ispred jednog frizerskog salona, gde se inače redovno šišaju, u čijoj je blizini počinjena krađa. Sinovi su juče pozvani na informativni razgovor, ali se ova zavrzlama još nije razjasnila.
- Najgore mi je što će o mojoj porodici posle ovoga kolati razne priče. Komšije će sada imati materijala za priče uz kafu do Božića! Ako zakon dopušta da vas oblate ni krivog, ni dužnog, posle čega se vi morate pravdati, onda ne znam kakav je to zakon - zaključuje potpukovnik Trkulja i odlučno odbacuje bilo kakvu umešanost njegove dece u krađu.

K. S.


vesti po rubrikama

^hronika

Čitajući novine zaključio da je ubica
"Žute ose" poriču zločin
Tražili plen - našli stari muzički stub
Vatrena stihija progutala kuću
Ubistvo zbog Andrije Draškovića