GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 28. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Večiti ne žele da ponovo preuzmu inicijativu u vezi sa izborom za predsednika KS SCG

Zvezda i Partizan nemaju kandidata

U Partizanu se o tome još uvek nije razgovaralo, ali kako stvari stoje u ovom trenutku, ne verujem da ćemo posle svega što se dešavalo sa Stankovićem predložiti nekog svog novog kandidata za predsednika nacionalnog saveza - kaže Čolović

Pošto je njihov zajednički predlog da Borislav Stanković preuzme funkciju predsednika Košarkaškog saveza SCG prošao tako kako je prošao (a, nije prošao), izgleda da će Crvena zvezda i Partizan dvaput razmisliti pre nego što opet pred javnost izađu sa nekim kandidatom.

Zapravo, Zvezda je već ranije objasnila da će povodom svega što se dešavalo u vezi sa Stankovićem izdati zvanično saopštenje, ali se nezvanično već sada može čuti da crveno-beli neće predložiti novog kandidata. Slično raspoloženje vlada i među čelnim ljudima Partizana, s tim što oni tek treba da se dogovore šta im je činiti u novoj "izbornoj rundi" koja nas u najskorije vreme očekuje. Potpredsednik crno-belih Đorđe Čolović, međutim, napominje kako su slabe šanse da Partizan opet preuzme inicijativu i "lobira" za nekog od potencijalnih kandidata:

- U Partizanu se na tu temu još uvek nije razgovaralo. Lično, kako stvari u ovom trenutku stoje, ne verujem da ćemo posle svega što se dešavalo sa Stankovićem predložiti nekog svog novog kandidata za predsednika nacionalnog Saveza - kaže Čolović za Glas.

Potpredsednik aktuelnog šampiona naše zemlje kaže da će se o ovoj temi sigurno razgovarati na nekom od sledećih sastanaka u klubu, ali da ne zna kada će to biti, s obzirom da niko u Partizanu do sada nije izašao sa nekim predlogom.

- Konkretnih predloga nije bilo. Naravno da ćemo o tome razgovarati, ali kada neko u klubu pokaže inicijativu, koje zasad još uvek nema. Videćemo šta će se dešavati - zaključio je Čolović.

Bauman sprečio lobiranje

Potpredsednik Partizana izrazio je veliko zadovoljstvo zbog dodeljivanja "vajld karte" našoj košarkaškoj reprezentaciji, napominjući da Svetsko prvenstvo u Japanu naredne godine ne bi bilo kompletno bez učešća plavih. Takođe, Čolović je pohvalio rad generalnog sekretara FIBA Patrika Baumana, pogotovu njegovo insistiranje da se promeni dnevni red sastanka u Rimu, čime su sprečeni pritisci na 19 članova glavnog Borda.
- Bauman je na početku sednice zatražio da se izmeni dnevni red, odnosno da prva tačka bude upravo dodeljivanje "vajld karti". Time je sprečio lobiranje i raznorazne druge mahinacije kojima su članovi Borda mogli biti izloženi tokom dva dana, koliko je trajao sastanak u Rimu. Ovako, on je odmah predložio zemlje kojima treba dodeliti "vajld karte", što je jednoglasno prihvaćeno.

A. Jovanović


vesti po rubrikama

^sport

Zvezdane "lale"
Kriza poluvremena
Partizan se uspravio
Zvezda i Partizan nemaju kandidata
Pobedili Cibose njihovim oružjem
Radman odličan u porazu Sijetla
Zapaljene stadion FK "Jedinstva"
Privatna klinika besplatno lečila Besta
 


     


FastCounter by LinkExchange