GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 28. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Ahtisari sastavlja svoj tim za pregovore

BEOGRAD - Specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN za razgovore o budućem statusu Kosova i Metohije Marti Ahtisarija i njegovog zamenika Alberta Rohana, po završetku prve posete Beogradu i Prištini, kao i razgovorima vođenim u Podgorici, Tirani i Skoplju, danas u Beču očekuju nove obaveze. Ahtisari će početi da organizuje svoju kancelariju iz koje će narednih meseci, sve dok traju pregovori, voditi poslove i kretati na putovanja. Prostorije za rad ove kancelarije obezbedila je austrijska vlada koja je izrazila spremnost da organizuje i buduće direktne razgovore.

Kancelarija u Beču biće kompletirana početkom iduće godine, najavio je Ahtisari prilikom svoje prve posete Beogradu.Trenutno je u ovoj kancelariji šestoro zaposlenih, ne računajući radnike obezbeđenja. Svoje saradnike i oficire za vezu Ahtisari će birati među službenicima UN iz Rusije, zemalja EU i NATO. Biće to eksperti za razne oblasti poput decentralizacije, entitete, red i mir... Očekuje se da u Beč ode nekoliko stručnjaka koji su do sada radili u prištinskoj kancelariji Unmika.

- Iz međunarodne zajednice bombarduju nas stručnjacima, i ponekad se osećam kao trener ragbi tima, koji ima posla s roditeljima koji nude svoju decu, a ja moram da biram. Izbor neće biti nimalo lak jer se radi o stručnjacima koji imaju dovoljno iskustva - rekao je Ahtisari.

Lj. S.


vesti po rubrikama

^politika

Vlada pada sama
Crna Gora ne da Dimitrijevića
Srpska dokumenta na albanskom
Putin odbio Koštunicu
Ahtisari sastavlja svoj tim za pregovore
 


     


FastCounter by LinkExchange