GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 28. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Odgovor Podgorice na najavljene izmene u kabinetu vojnog ministra

Crna Gora ne da Dimitrijevića

Milo Đukanović, Filip Vujanović, Vukašin Maraš i Svetozar Marović u subotu razrađivali strategiju odbrane generala

BEOGRAD - Crna Gora i po cenu raspada državne zajednice neće dozvoliti smenu generala Aleksandra Dimitrijevića sa mesta pomoćnika ministra odbrane za obaveštajno-bezbednosne poslove, kao što je najavio ministar vojni Zoran Stanković - izjavio je za Glas izvor iz vrha crnogorske vlasti i Saveta ministara SCG.

- U Podgorici je tim povodom u subotu održan sastanak crnogorskog vrha, a u razradi strategije "odbrane" Dimitrijevića je pored Mila Đukanovića, Filipa Vujanovića i Vukašina Maraša učestvovao i predsednik SCG Svetozar Marović. Učesnici sastanka usaglasili su se da ne pristanu na smenu, uslovljavajući Dimitrijevićev ostanak na toj funkciji čak i po cenu raspada SCG - tvrdi naš sagovornik.

Prijave protiv VSO?

- Stanković je već dao nalog za pokretanje istrage oko prodaje puškomitraljeza preko crnogorske firme "Jugoimport mont". Naime, sa "štoka" VSCG u aprilu ove godine Crnoj Gori su preko te firme prodati puškomitraljezi po ceni od 900 dolara, iako je bilo je i drugih ponuda za 2.300 dolara. Međutim, za tu prodaju preko ove firme postoji odluka VSO, da bi tim parama Crnogorci isplaćivali penzije vojnim penzionerima u toj Republici. Stanković zbog toga planira da podnese krivične prijave protiv Marovića, Vujanovića i Tadića - tvrdi isti izvor.

Dodaje da Stankovićevo objašnjenje da general snosi "objektivnu odgovornost" za iznajmljivanje satelita, predstavlja presedan u političkom životu Srbije.
- Po tom osnovu svi u Ministarstvu odbrane SCG su odgovorni, kao i zamenik Vukašin Maraš. Pa ne može pomoćnik, neka je to i Dimitrijević, da kontroliše ministra. Posebno ako se zna da je ugovor o iznajmljivanju satelita potpisao Davinić bez ičijeg znanja, a informacija o tome je stigla iz naše ambasade u Parizu - ističe naš sagovornik, uz ocenu da su drugi razlozi za smenu Dimitrijevića.

- Stanković je predložio smenu Dimitrijevića pod pritiskom bivšeg načelnika Vojne bezbednosti generala Ace Tomića i šefa BIA Radeta Bulatovića - kaže isti izvor.

Dimitrijević za sada ne želi da komentariše smenu čekajući da se o svemu izjasni Savet ministara SCG čiju je sednicu Stanković najavio za ovu nedelju.

S. Vojinović


vesti po rubrikama

^politika

Vlada pada sama
Crna Gora ne da Dimitrijevića
Srpska dokumenta na albanskom
Putin odbio Koštunicu
Ahtisari sastavlja svoj tim za pregovore
 


     


FastCounter by LinkExchange