GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 28. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ispovest bračnog para iz Jagodine kojim su tražili mito za porođaj

Ginekolog tražio pare, viski i kafu

Doktor Dragan Sibinović mi je posle porođaja rekao: "Ovo košta". Potom su hteli da bebu, iako je potpuno zdrava, stave u inkubator - kaže otac novorođenčeta, koji je uplašen za zdravlje supruge i bebe slučaj prijavio policiji

JAGODINA - Doktor Dragan Sibinović, ginekolog Zdravstvenog centra u Ćupriji, koji se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je tražio mito, uhvaćen je zahvaljujući mladom bračnom paru iz Jagodine koji je prijavio doktora jer im je tražio nadoknadu za redovnu zdravstvenu uslugu. Iako su zahtevali anonimnost, ovaj bračni par ispričao je za Glas kako je prilikom porođaja dvadesetjednogodišnje pacijentkinje carskim rezom Sibinović tražio novac.

Sve je počelo odmah po porođaju. "Novopečeni tata" nije ni stigao da se obraduje svom prvencu, teškom 3 kilograma i 350 grama, kada mu je doktor Sibinović rekao da ga sačeka ispred operacione sale.

- Doktor je bio vidno nervozan, a onda mi je rekao: "Ovo košta". Dao sam mu 50 evra, koliko sam imao kod sebe, ali mi je rekao da je to malo i da treba da donesem još. Nije pominjao određenu cifru, ali je naveo vrstu viskija i kafe koje takođe treba da donesem, napominjući mi da on nije sam, već da su carski rez radila četiri doktora. Čak mi je rekao da sve to donesem oko pola jedan - priča mladi tata, navodeći da mu je rečeno da će bebu staviti u inkubator, iako je, kako kaže, bila potpuno zdrava.

Ovaj dvadesetjednogodišnji mladić, koji nije imao novac, otišao je kući ne rekavši ništa svojoj supruzi uplašen za njeno i bebino zdravlje i odlučio da slučaj prijavi policiji.

- Uzeo sam obeleženih 200 evra, kafu i viski, i odneo doktoru četiri dana posle porođaja, na dan kada su mojoj supruzi trebali da skinu konce. Rekao mi je: "Dovoljno je i toliko, ali ovaj viski ne pijem. Rekao sam ti koji da mi kupiš". Posle je pristupila policija - priča ovaj mladić.

- Meni su rekli da je beba dobila neku infekciju od mene. Međutim, u otpusnoj listi ništa nije pisalo. Beba je, u stvari, bila potpuno zdrava - dodaje njegova supruga.
U priču se uključuje i deda novorođenčeta koji kaže da je da su on i njegova supruga zbog greške lekara izgubili sina, pa su se uplašili da se to ne dogodi i sa unukom.

- Zato smo ga prijavili, ali i jer je sramota da lekari ne vode računa o ljudima koji nemaju novac i da porodilje mogu da izgube dete zbog toga - kaže on.

Z. Gligorijević


vesti po rubrikama

^hronika

Ginekolog tražio pare, viski i kafu
Čelični sefovi prepuni droge
Brzo suđenje ubici Tamare Ivanović