GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 28. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Folks banka finansira izgradnju stambeno-poslovnih objekata

Krediti za gradnju

Krediti se odobravaju građevinskim preduzećima i individualnim investitorima koji imaju prethodne reference u gradnji navedenih objekata

Projektno finansiranje, koje predstavlja novu uslugu Folks banke, odnosi se, pre svega, na finansiranje izgradnje stambeno-poslovnih objekata, koji su predmet prodaje ili iznajmljivanja na tržištu. Krediti se odobravaju građevinskim preduzećima i individualnim investitorima koji imaju prethodne reference u gradnji navedenih objekata.

Preduslov za dobijanje ovog kredita jeste da firma obezbedi uredna dokumenta i dozvole za izvođenje radova. Zatim je neophodno osnivanje novog preduzeća uz učešće investitora u celokupnoj investiciji minimum 25 do 30 odsto.

Kredit se isplaćuje korisniku sukcesivno posle podnošenja svake privremene situacije, koju je konsultant banke overio. Period otplate kredita prilagođen je samom projektu, odnosno toku gradnje i prodaje nekretnina.

Nad objektom koji je u izgradnji nije moguće uspostaviti hipoteku, stoga banka, kao obezbeđenje za navedeni kredit, uzima zalogu nad kapitalom novoosnovane firme.

U cilju podsticanja prodaje, Folks banka odobrava stambene kredite firmama pod veoma povoljnim uslovima. Tako građani mogu kupovati ove nekretnine dok su još u izgradnji ili po završetku. U slučaju da se kupuju nekretnine u izgradnji, banka, kao obezbeđenje, prihvata hipotekarnu izjavu kojom klijent garantuje da će uspostaviti hipoteku kada se za to steknu odgovarajući uslovi. Sredstva od prodaje ovih nekretnina namenjena su obezbeđenju vraćanja kredita, prema dogovoru sa investitorom.

Slađana Milutinović, projekt menadžer u Folks banci, objašnjava: "Sigurnost investicije je veća ukoliko imate banku koja vas podržava. S jedne strane, ovo je sigurnost za investitora koji ulaže, a s druge, tu su građani čije će potrebe za stambenim ili poslovnim prostorom biti zadovoljene".


vesti po rubrikama

^banke

Banka kao investitor, a ne trgovac
"Plastični" novac potiskuje čekove
Ček na poček ukida se krajem novembra
Super keš kredit
Porodični PLUS paket
Lažne kartice savršene kopije originala
Šta je kreditna kartica
Krediti za gradnju
 


     


FastCounter by LinkExchange