GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 27. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Poslanici Skupštine Srbije upozoravaju na trgovinu mandatima

Tajkuni prave šiptarski lobi

Bogoljub Pejčić (SDPO): Tvorac tog lobija je kamuflirana tajkunska stranka koja ima i te kakve veze sa kosovskim narko-dilerom i biznismenom Ekremom Lukom, GSS i LDP

BEOGRAD - Bogoljub Pejčić, poslanik Srpskog demokratskog pokreta obnove, upozorio je juče da ima saznanja prema kojima u Narodnoj skupštini postoji "šiptarski lobi koji udruženim prljavim novcem pokušava da destabilizuje parlament, sruši vladu i tako Srbiju u sudbonosnim mesecima za status Kosova ostavi bez pregovarača".

Pejčić je za Glas rekao da je tvorac tog lobija "kamuflirana tajkunska stranka koja ima i te kakve veze sa kosovskim narko-dilerom i biznismenom Ekremom Lukom".
On je u albanske lobiste uvrstio i Građanski savez Srbije, kao i vanparlamentarnu Liberalno-demokratsku partiju.

- Vrlo je jasno da Albanci, pored toga što imaju lobi u američkom Kongresu, tako imaju i u ovom parlamentu. To se videlo iz ranijih nastupa Gorana Svilanovića i skorašnjih nastupa Nataše Mićić. Oni se zalažu za nezavisnost Kosova, pa kad im ne prođe, demonstrativno napuste skupštinu - objasnio je Pejčić. Poslanik SDPO-a je u potencijalne albanske lobiste svrstao i one koji nisu ni u jednom poslaničkom klubu, rekavši da "čim neko sebe proglašava nezavisnim poslanikom, stavlja svoj mandat na tender, pa ko da više".

I Vjerica Radeta iz Srpske radikalne stranke potvrdila je da na osnovu izjava više poslanika tačno da neko pokušava da kupi skupštinske mandate. "Trebalo bi da narodni poslanici kojima Bogoljub Karić nudi pare, a oni se tome iskreno odupiru, izađu za govornicu i upozore javnog tužioca da Karić pokušava da ih korumpira. To je krivično delo za koje se ide u zatvor", rekla je Radeta.

Meho Omerović, funkcioner Socijaldemokratske partije, stranke koja je u koaliciji sa Karićevim PSS-om, je reagujući na Pejčićev nastup, za naš list izjavio da ga ne vređaju optužbe "čoveka poznatog po političkim opisima, posebno originalnim, kada se dotični pojavi iz skupštinskog bifea".

U. Kandić


vesti po rubrikama

^politika

Tajkuni prave šiptarski lobi
Pregovori zavise od standarda
Petković: Neću kosovsku zastavu
Opasne promene granica na Balkanu
Za opstanak - vera, nada i hrabrost
 


     


FastCounter by LinkExchange