GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 27. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Uhapšen Dragan Nikolić Čombe (43) zbog ubistva Tamare Ivanović (13)

Pijani skitnica ubio devojčicu

Nikolić je pijan pao na stazu, a devojčica je prišla da mu pomogne. Tada je, bez razloga, više puta izbo nožem. Ubica priznao zločin. U zatvoru proveo 12 godina zbog ubistva, a za njim su raspisane poternice zbog obljube devojčica od 12 i 14 godina

BEOGRAD - Dragan Nikolić (43), zvani Čombe iz Čente, uhapšen je zbog sumnje da je ubio trinaestogodišnju Tamaru Ivanović u beogradskom naselju Batajnica, saopštilo je juče Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije. Nikolića je prekjuče u Opovu, u okolini Pančeva, uhapsila pančevačka patrola policije i predala beogradskoj policiji. Ubica je otkriven zahvaljujući mobilnom telefonu svirepo ubijene Tamare, koji je ubica nakon zločina odneo sa sobom.

- Osumnjičeni je na saslušanju, u prisustvu branioca i okružnog tužioca priznao zločin. Prema njegovim rečima, 21. novembra bio je pijan, a devojčicu je sreo na stazi koja vodi od perona železničke stanice Batajnica prema naselju Šangaj. Pao je na stazu, a devojčica je prišla da mu pomogne. Tada je, bez razloga, više puta izbo nožem - rekao je Milorad Veljović, načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srbije.

Otac bez komentara

Ne želim da komentarišem hapšenje ubice moje kćerke posle sramne izjave ministra prosvete Slobodana Vuksanovića da su roditelji krivi za bezbednost dece jer je Tamara bila dete za primer. Policija nas je odmah obavestila o hapšenju, ali za sada ne želim da dajem bilo kakve izjave - rekao je juče za Glas Tamarin otac Branko Ivanović.

S. Dž. S.

- Nakon što je izbo devojčicu, sa zemlje je podigao njen mobilni telefon i obilaznim putem otišao do drugog kraja Batajnice, gde je nastavio da se opija. Pred zoru, narednog dana, vratio se na mesto zločina, promenio jaknu i patike i oprao pantalone. Jutarnjim vozom iz Batajnice otišao je u Pančevo, gde je i pronađen.

Obdukcijom je na Institutu za sudsku medicinu utvrđeno da je Tamara Jovanović na telu imala 17 uboda, od toga 12 udaraca u leđa, a pet u grudi, koji su joj povredili najvitalnije organe, pa je nesrećna devojčica iskrvavila na smrt. Devojčicu su pronašli otac i stric. Na licu mesta pronađen je ručni muški časovnik, a utvrđeno je da nedostaje beli mobilni telefon marke "soni erikson" koji je devojčica imala kod sebe. Specijalna tehnička služba MUP-a Srbije pratila je razgovore s ovog telefona i vrlo brzo ušli su mu u trag.

- Mobilni telefon pojavio se 22. novembra na buvljoj pijaci u Pančevu. Kupio ga je rumunski bračni par za 1.000 dinara od nepoznatog muškarca. Opisali su ga kao neurednog, pijanca i napomenuli da je imao povredu iznad levog oka - rekao je Veljović. - Rumunski državljani prepoznali su Dragana Nikolića kao čoveka od koga su kupili telefon. Osumnjičeni je detaljno pregledan, kao i njegova odeća. Tom prilikom na donjem delu njegove trenerke koju je nosio ispod pantalona otkrivena je velika mrlja krvi. Na saslušanju je priznao da je pronađeni časovnik njegov. Nož kojim je ubistvo počinjeno još uvek nije pronađen, ali se za njim intenzivno traga.

Dragan Nikolić juče je uz krivičnu prijavu predat dežurnom istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu. Ovaj čovek, koji je prema saznanjima MUP-a, pijanac, fizički radnik i skitnica, 1988. godine bio je osuđen zbog ubistva i proveo je 12 godina u zatvoru i pet meseci zbog posedovanja vatrenog oružja. Za njim je maja meseca policija Pančeva raspisala poternicu za dva krivična dela obljube i protivprirodnog bluda nad dvanaestogodišnjom i četrnaestogodišnjom devojčicom.

I. Zdravković


vesti po rubrikama

^hronika

Pijani skitnica ubio devojčicu
Identifikovan ubica starice