GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 26. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Kvar aviona predsednika državne zajednice

Marović jedva stigao u Beč

PODGORICA - Predsednik državne zajednice Svetozar Marović, njegova pratnja i novinari preživeli su dramatične trenutke na nebu zbog kvara aviona, gubitka kiseonika i naglog propadanja. Službeni avion Srbije i Crne Gore, tipa "falkon-50", kojim je Marović preksinoć krenuo iz Beograda za Beč, morao je da izmeni maršrutu zbog kvara na instrumentima za dovod kiseonika.

Vijesti saznaju od više putnika da je let bio prijatan sve do polovine puta prema Beču, kada je iznenada došlo do gubitka vazduha u avionu. Istovremeno sa ispadanjem maski za kiseonik iznad sedišta, letelica je počela naglo da propada. U avionu je nakratko zavladala panika, da bi se nekoliko trenutaka kasnije situacija normalizovala i dovod kiseonika stabilizovao.

Podgorički dnevnik navodi da je pilot predložio Maroviću da se avion vrati za Beograd, što je on prihvatio. Međutim, iznad aerodroma Surčin, posada je konstatovala da je situacija normalizovana, kao i da nije neophodno letelicu dodatno proveravati, pa je Marović, preuzimajući odgovornost, predložio da se put za Beč nastavi i izbegne duže kašnjenje. Delegacija SCG je sletela na bečki aerodrom oko 17.30 sati, sa oko 40 minuta zakašnjenja.

V. K.


vesti po rubrikama

^vesti

Kvar aviona predsednika državne zajednice
Vožnja bagatelna, ali je nema
Vujanović se uselio u vilu vrednu 1,3 miliona
Sve škole pozvane da pomognu Marku
Nema popisa homoseksualaca
Brus Li od danas u Mostaru
  


     


FastCounter by LinkExchange