GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 26. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Trgovac lutkama iz Šapca ljubavni trougao prekinuo pucnjima

Zbog preljube ubio ženu, pa sebe

Stojan Stanković (41) ubio nevenčanu suprugu Milicu Grbić (35), a potom hicem iz pištolja izvršio samoubistvo. Muž je zapretio Milici da će je ubiti ako nastavi vezu sa drugim čovekom, ali ga niko nije uzimao za ozbiljno

ŠABAC - Stojan Stanković (41) ubio je nevenčanu suprugu Milicu Grbić (35), a potom hicem iz pištolja izvršio samoubistvo. Ekipa Hitne pomoći je stigla brzo, ali Milici nije bilo pomoći, dok je Stojan preminuo na putu za bolnicu.

Kako smo saznali od istražnog sudije Okružnog suda u Šapcu, Milica je ubijena sa dva hica u glavu. Njeno telo je bilo u lokvi krvi, na podu trpezarije u porodičnoj kući. Stojanovo telo je nađeno pored Miličinog. Stojan je imao urednu dozvolu za oružje, a prizor zatečen u kući nije ukazivalo na tragove borbe.

Njihovo dvoje dece, Dragutin (13) i Spomenka (19), nisu bili kod kuće kada se desila tragedija. Sin je posle škole otišao da igra video-igrice u obližnoj igraonici, a Spomenka je bila kod momka. Stojanova majka Živadinka, koja živi u odvojenoj kući u zajedničkom dvorištu, kobnog trenutka je prala veš u dvorištu. Iz kuće se, kako kaže, nije čula nikakva svađa. Kada je začula prvi hitac, mislila je da joj se samo nešto učinilo. Kod drugog i trećeg je utrčala u kuću i zatekla mrtvog sina i snahu.

Komšije i rodbina kažu da je Stojan bio vredan čovek. Trgovao je lutkama i dečjim igračkama. Često je išao na vašare i po stotinu kilometar daleko od Šapca.
- Pogledajte kako su lepu kuću imali. Mogli su da žive srećno - kaže Stojanov ujak.

Međutim, Stojanovi i Miličini prijatelji navode da su se oni često svađali. Razlog njihove prepirke je bila Stojanova ljubomora jer je, kako kažu, Milica imala ljubavnika. Jednom je čak i ostavila supruga i otišla sa njim.
- Stojan je rekao da će je ubiti ukoliko ponovo ode sa njim. Mislili smo da su to samo pretnje. Nismo ni slutili da će se desiti ova tragedija - kažu prijatelji.

Ispred kuće stigao je veliki broj rodbine i komšija da sa porodicom podele bol. Dragutin je stajao kao ukopan, dok ga je sestra tešila.
- Na svu sreću što su obe bake žive, pa će imati ko da brine o njima - navode prijatelji.

Mnogi su, tvrdi rodbina, umesto da smire situaciju i pomire zavađene supružnike, doprineli da Stojanu pukne pred očima i odluči se na tragičan korak.
Stojan i Milica sahranjeni su zajedno.

M. Eraković


vesti po rubrikama

^hronika

Zbog preljube ubio ženu, pa sebe
Svi traže Tamarinog ubicu
Čeda odjednom izbegao dva suđenja