GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 26. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Širom Karlovačke županije "operišu" dugoprste bande

Kradu i keks deci iz vrtića

Pljačka se sve - od svinjskih plećki, preko motornih testera, pa do aparata za sušenje noktiju

KARLOVAC - I dok na parkiralištu zaključavate svog novog metalnog ljubimca, osvrćući se u strahu hoće li vam ga preko noći neko ukrasti, lako vam se može dogoditi da pri ulasku u stan primetite provaljena vrata, a u kuhinji opustošen hladnjak koji su lopovi ispraznili jer su bili gladni. To je zaključak niza ovogodišnjih krađa koje se događaju širom Karlovačke županije, u kojima su vešti dugoprstići počeli da kradu gorivo iz rezervoara, naočare i ženske torbice, poljoprivredne mašine, aparate za igru, a uz cigarete, iz provaljenih kioska nestaju i prazni CD-i i žvakaće gume.

Proteklih meseci, često su se krale motorne testere, ali je zatim niz krađa počeo da liči na one obavljene iz čiste dosade. Tako je posle nedavne krađe jednog aparata za igru iz ugostiteljskog objekata na Rakovcu policija već pretragom okolnog područja pronašla aparat, 440 kuna kovanica u unutrašnjosti, ali i 22-godišnjeg počinitelja. Na Danima piva dogodila se cela serija krađa iz parkiranih automobila. Policija je otkrila kako je ženske torbice, naočare, bankovne kartice, radiokasetofone i zvučnike krao 30-godišnjak iz Lasinje.

Česta su meta i supermarketi. Tamo u većini slučajeva taje sve sigurnosne mere, a posebno krađe kod kojih ne otkriju počinitelja. Ali, doznali smo da se neki skupoceni parfemi nađu u torbama dama s krznenim kaputima, ali i neki se siromašniji odluče da još u trgovini popiju pokoji "unučić" i praznu bocu vrate na policu. Drugi, pak, tokom kupovine odluče da pojedu svoj gablec pre nego što ga plate na blagajni.

U kategoriju verovali ili ne spadaju i krađe poput one u vrtiću Grabrik. Jako je teško dokučiti motive provalnika u vrtić, jer je njegov plen posle izlaska bila tek jedna kutija keksa. Slično je bilo i u porodičnoj kući u Erdelju kraj Generalskog Stola, gde je provaljeno čak četvoro vrata, a iz unutrašnjosti je nestala tek jedna svinjska plećka. Slično je bilo i kad su kradljivci iz salona za negu tela otuđili aparat za sušenje noktiju. Vešti lopovi iskorišćavaju svaki trenutak, pa je jednoj Plaščanki u poslovnici pošte ukraden novčanik s dokumentima i novcem.

Tokom ovog meseca ukradena su tri automobila, ispušni lonac, laptop, gorivo iz rezervoara, cigarete, halogeni reflektori, ogrevno drvo, akumulatori, traktor, mlin čekićar, nekoliko bušilica i motornih testera, plinska boca, kobasice i drugi prehrambeni artikli, radio s CD-om, nekoliko boca alkoholnog pića, kovanice iz aparata za igru, upaljači, fotofilmovi, saobraćajna dozvola, žvakaće gume, tele staro četiri meseca, skuter, pet vrata iz kuće...


vesti po rubrikama

^iz eks yu štampe

Kradu i keks deci iz vrtića
Paradržava u podrumu
Stotine dece žive na ulici
 


     


FastCounter by LinkExchange