GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 26. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


GLAS saznaje


U JP "Železnice Srbije" pali prvi otkazi zbog nezakonite kupovine vozova i lokomotiva

U "Železnicama" zavladao strah od zatvora

BEOGRAD - U JP "Železnice Srbije" pale su i prve glave zbog nezakonite kupovine ruiniranih vozova i lokomotiva ukupne vrednosti 7.500.000 evra. Kako Glas saznaje, smenjeni su direktor Direkcije za prevoz Zoran Milićević i direktor Sektora za vozna sredstva Obrad Božić.

Izvor našeg lista iz vrha ovog preduzeća kaže da je direktor Milanko Šarančić morao da povuče neki potez zbog katastrofalne nabavke vozova, a sve da bi sebe sačuvao iako je najodgovorniji za sve što se dešava na "Železnicama".

- Poslovodstvo "Železnica" je u panici jer su shvatili da će se teško izvući iz ovih skandaloznih kupovina. Istraga koju UBPOK, po zahtevu Okružnog tužilaštva u Beogradu, ovih dana vodi u ovom preduzeću privodi se kraju, a već su ustanovljeni ozbiljni prekršaji. S druge strane, još veći strah je od budžetske inspekcije jer ona, izgleda, neće gledati samo papire i sredstva koja se tiču kupovine vozova, lokomotiva i skretnica. Sada će početi sve da izlazi na videlo, a smenjeni sigurno neće ćutati jer, u suprotnom, krivicu za sve što se dešavalo preuzimaju na sebe. Ovaj potez je direktno priznavanje krivice za nezakonitu kupovinu vozova - naglasio je izvor Glasa iz ovog preduzeća.

On napominje da je glavni krivac Šarančić, ali i ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić, koji su sve vreme obmanjivali javnost da je na železnici sve u redu i da je sve čisto.

Glasu je Zoran Milićević potvrdio da je smenjen, ali o razlogu nije hteo da govori jer "nije dobio obrazloženje". Obrad Božić, pak, nije želeo ništa da kaže zato što "nije ovlašćen da daje izjave" već nas je uputio na informativnu službu. Milanko Šarančić juče, kao i prethodnih dana, nije se javljao na telefon.

M. G.


vesti po rubrikama

^društvo

Prvo račun, onda žalba!
Udžbenici u svetu besplatni
Policija stigla i u "Dunav osiguranje"
U "Železnicama" zavladao strah od zatvora