GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 26. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Uz jake snage reda, juče počelo uklanjanje tezgi iz Sremske

Sto policajaca zbog jednog kamena

Radnici su brusilicama jednostavno počeli da seku kioske, na zaprepašćenje mušterija i trgovaca. Prema rečima jednog od vlasnika tezgi, juče ujutro je postignut dogovor sa opštinom da se objekti ne ruše odmah, ali su vlasti ipak otpočele sa rušenjem. Jedna kamenica je poletela iz skupine ogorčenih trgovaca, da bi odmah potom stiglo više desetina policajaca

Prodavci iz Sremske ulice juče su stajali u šoku kada su desetine policajaca "okupirale" prostor oko njihovih lokala kako bi obezbedili nesmetano rušenje tezgi usred radnog vremena, što je naredio Grad, a izvršila opština. Trgovcima nije ostavljeno vreme da se sami isele i rasprodaju robu. Radnici su juče oko 10 časova brusilicama jednostavno počeli da seku metalne kioske, na zaprepašćenje i mušterija i trgovaca. Prema rečima jednog od vlasnika tezgi, juče ujutro je postignut dogovor sa opštinom da se objekti ne ruše odmah, već da se sačeka nekoliko dana, ali su posle toga, uz jako policijsko obezbeđenje, vlasti ipak otpočele uklanjanje tezgi. Tako su trgovci ostali oštećeni i za neprodatu robu, koju su u žurbi pokušavali da "spasu" pred radnicima koji su rušili objekte.

- Ne znam kako da tumačim ono što se danas desilo. Sve je bilo čudno, pojavilo se 60 do 100 policajaca, a možda i više. Na lice mesta su izašla i interventna brigada i opštinska jedinica. Naša delegacija je razgovarala sa Dejanom Kovačevićem, načelnikom opštinske uprave, koji je zatražio dopis koji će se razmatrati u roku od jednog sata. Prodavci su tražili da se rok za uklanjanje tezgi pomeri do Nove godine zbog robe koju su kupili, ali niko nije imao sluha za to. Sada je bez posla ostalo više od 250 ljudi koji su tako izdržavali porodice - rekao je Gradimir Jaćević, direktor agencije "Grb".

On naglašava da je pitanje cene za koju su se te tezge izdavale deo poslovne politike u koju se sada bezrazložno ulazi jer to nije predmet rasprave, a da će svim zakupcima tezgi biti vraćen novac koji su unapred dali za decembar.
- Agencija "Grb" nikada nikom nije ostala dužna nijedan dinar, pa nema razloga da se to sada promeni - jasan je Jaćević.

Komunalni inspektori opštine Stari grad bili su zaduženi da uklone tezge.
- Proces uklanjanja tezgi je počeo i biće završen u nedelju jer je ta demontaža kompleksan posao. Sve se obavilo uz pojačano prisustvo policije, a kada je poletela kamenica prema tržnom centru i kada je polomljeno staklo, broj policajaca je dodatno povećan. Prodavci su ogorčeni na agenciju "Grb" i svesni da je to adresa na koju sada treba da se obrate. Tačno je da su prodavci predložili da se rok produži do Nove godine, ali to nije moglo biti prihvaćeno jer je bilo dosta odlaganja. Najgore od svega je to što je "Grb" znao da će biti uklanjanja, a ipak je neljudski naplatio zakupninu za decembar. Opština ne naplaćuje ništa od tih prodavaca, osim takse za otvaranje samostalne trgovinske radnje - kaže Nebojša Bakarec, zamenik predsednika opštine Stari grad.

V. V - A. D. M.


vesti po rubrikama

^Beograd

Sto policajaca zbog jednog kamena
Smenili ga i izudarali
Porodica Bajloni hoće pivaru nazad
Prva javna rasprava o budžetu u Rakovici
Imovinu ne mogu da vrate, ali mogu da je poklone strankama
Večeras "Hari Poter i vatreni pehar"
Markice i na kioscima "Štampe"
Gradske vesti: Ožegović poklonio kompjuter
 


     


FastCounter by LinkExchange