GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 25. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Nevolje porodice Nikolić zbog emisije "Poligraf" i radikala

Jeste Toma, ali pokojni

BEOGRAD - Porodica beogradske penzionerke Milene Nikolić od preksinoć ne može da živi zbog zvonjave telefona. Počelo je kad je voditelj TV B92 Jugoslav Ćosić u "Poligrafu" pitao radikala Tomislava Nikolića da li je zaista dobio stan od FK "Partizan" u Ulici svetog Save 33 u Beogradu. Ispostavilo se da na ovoj adresi u imeniku zaista postoji Tomislav Nikolić, ali se vrlo brzo otkrilo da je on preminuo pre pet godina, a da u stanu živi njegova udovica Milena.

- To je katastrofa! Pa mi, prosto, ne znamo šta da radimo. Ljudi zovu sa svih strana i ne predstavljaju se - priča Milena za Glas. Niti je, kaže, čula šta je rekao Jugoslav ni Toma Nikolić, niti je njena porodica ikada imala bilo kakve veze sa politikom.

- Prvo smo isključili telefon, sad izbegavamo da se javljamo. Pokušali smo da to demantujemo na B92, ali nikako da dobijemo nekoga. Moj suprug je umro pre pet godina, ali se jedan od dva telefona još vodi na njegovo ime. Da mi je samo da ovo prestane - žali se Milena. Radni vek provela je u "Invest" banci kao najviši bankarski činovnik, a dodaje da nema nikakve veze sa FK "Partizan", osim što je njen muž navijao za ovaj klub. Na pitanje hoće li sad tražiti od radikala da joj plate promenu telefonskog broja, odgovara:
- Ne treba mi ni od njih, ni od bilo koga ništa. Samo da to demantujemo. Ne znamo šta ćemo više i sa novinarima!

Vučićev žal

Aleksandar Vučić, generalni sekretar SRS-a za "nesporazum" je optužio DS i B92.
- Svaki normalan čovek je gledajući "Poligraf" osetio isto što i ja - bes i gnušanje - kaže Vučić. Ćosić kaže za Glas da je tragom informacije iz FK "Partizan" pozvao broj 988, gde mu je rečeno da se vlasnik zaista zove Tomislav Nikolić.
- Moja pitanja su provokativna, ali sam više puta gospodinu Nikoliću eksplicitno rekao da je reč o pitanju, a ne o konstataciji. Imam pravo na to i ne razumem zbog čega bi se razlikovao od drugih gostiju - objašnjava Ćosić. Odgovarajući na Vučićeve optužbe, Ćosić kaže da u njegovom tonu "oseća žal za zakonom koji je lično inspirisao i doneo, a po kome su novinari mogli krivično da odgovaraju i za izjave drugih ljudi."

U. K.

V. N.


vesti po rubrikama

^vesti

Jeste Toma, ali pokojni
Kikindski "Mamutlend"
Srušili zid, pronašli novac
Sekcija za seksologiju
Droga nije glavni krivac za sidu
SCG sajber-zabit
  


     


FastCounter by LinkExchange