GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 25. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Beogradska pretpremijera filma "Hari Poter i vatreni pehar"

Vreme je za magiju

Film o malom čarobnjaku za dva dana prikazivanja u svetskim bioskopima zaradio 181,4 miliona dolara. U nekim zemljama film je zabranjen za mlađe od 13 godina

Beogradska pretpremijera filma "Hari Poter i vatreni pehar", četvrtog u serijalu filmova o dečaku čarobnjaku, zakazana je za večeras u Centru "Sava", a premijera će biti održana prvog decembra, u isto vreme kad i prvo prikazivanje ovog filma u Francuskoj i Australiji. Film snimljen po romanu britanske spisateljice Dž. K. Rouling za samo dva dana prikazivanja u svetskim bioskopima preuzeo je primat najuspešnijeg i najgledanijeg, zaradivši na blagajnama čak 181,4 miliona dolara.

Hari više nije dečak, već četrnaestogodišnji tinejdžer kome je jurenje devojčica podjednako bitno kao i borba protiv zlog Lorda Voldemora. Mladi čarobnjak je izabran da učestvuje u Tročarobnjačkom turniru, gde će se suprotstaviti starijim učenicima Hogvartsa i čarobnjacima iz Evrope. Usred Svetskog kupa u kvidiču, tamni zrak će spržiti nebo i najaviti ponovno Voldemorovo otelotvorenje. Tako će se Hari Poter ponovo suočiti sa svojim iskonskim neprijateljem, ali i unutrašnjim strahovima pri izboru pratilje za božićni bal Hogvartsa.

Reditelj filma Majk Njuel, poznat i kao autor "Četiri venčanja i sahrane", "Osmeha Mona Lize" i "Doni Braska", insistirao je na mračnim tonovima filma. Tako se novo izdanje Harija Potera 13 godina. Nuel, prvi Britanac koji je režirao jedan od nastavaka o Hariju Poteru, doneo je još jedan kvalitet - neprestanu akciju. U filmu je stalno nešto u pokretu, da li čarobnjaci, zmajevi ili sama kamera, a kad to nije slučaj, tu su kratki rezovi da stvar učine dinamičnom.

Danijel Redklif je konačno pokazao da nije samo dečak koji liči na malog čarobnjaka iz mašte Dž. K. Rouling, već i da je pravi glumac, otelotvorivši istinskog Harija Potera. Tako je ovaj film, uostalom kao i istoimeni nastavak knjige, dobio epitet najboljeg do sada u serijalu o Hariju Poteru. Ono što će mu ljubitelji pisanog dela zameriti je što ne poštuje samu knjigu u potpunosti, ali mu to baš daje na autentičnosti i kvalitetu pravog filma, a ne samo nizanja scena iz knjige.


vesti po rubrikama

^reflektor

Vreme je za magiju
Skidanje sa droga
Roki Balboa po šesti put
Džesika Simpson napustila muža
Britni sa bebom na naslovnoj strani
 


     


FastCounter by LinkExchange