GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 25. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Novi detalji monstruoznog ubistva devojčice iz Batajnice

Rane sakrila zimska odeća

Tamara Ivanović je ubijena nedaleko od zemljane staze gde su je pronašli stric i otac, potvrdio je za Glas istražni sudija Dragan Plazinić

BEOGRAD - Policijska istraga je pokazala da je Tamara Ivanović (13), koja je masakrirana sa 17 uboda nožem, ubijena nedaleko od zemljane staze pored pruge u batajničkom naselju Šangaj, gde su je pronašli otac i stric. Ovo je juče za Glas potvrdio Dragan Plazinić, istražni sudija Okružnog suda u Beogradu, koji je prisustvovao uviđaju. Plazinić je potvrdio da policija još uvek nema osumnjičenog i da intenzivno radi na ovom slučaju.

- Kada sam izašao na mesto nesreće, policija je već locirala deo na kojem su bili grupisani tragovi krvi. Krv je nađena i pored pruge, desetak metara dalje od tela. Verovatno je da je devojčica napadnuta tamo gde su pronađeni prvi tragovi krvi. Zbog zimske odeće koju je nosila, na mestu nesreće nije bilo puno tragova krvi. Kao što znate, ni stric niti otac nisu u prvi mah videli da Tamara krvari, upravo zbog debele odeće. Policija još radi na slučaju i do sada su razgovarali sa porodicom, komšijama i Tamarinim prijateljima. Ceo slučaj je i dalje u njihovim rukama i ja u taj deo istrage nisam uključen - izjavio je Plazinić za Glas.

Iako je beogradska policija posle ovog strašnog zločina privela više osoba, niko za sada nije osumnjičen i većina ih je posle informativnog razgovora i provera puštena kući. Na mestu zločina, dvadeset metara od kućnog broja jedan u Ulici mladih gorana i starih vagona, gde je Tamara nađena, otkriveno je više tragova na osnovu kojih policija nastoji da identifikuje ubicu. Nezvanično, pronađen je ručni sat sa pokidanom narukvicom, koji nije pripadao devojčici. Takođe, otkriveno je da iz devojčicine đačke torbe nedostaje mobilni telefon, koji je ubica najverovatnije odneo. Međutim, malo je verovatno da je motiv ovog svirepog zločina krađa. Stepen surovosti, 12 uboda nožem u leđa i pet u grudi, po svemu sudeći delo je bolesnog uma.

Revolt stanovnika Batajnice posle ubistva devojčice svakim danom raste. Oni zahtevaju da se hitno pronađe monstrum koji je bez ikakvog povoda ubio Tamaru i da se uklone stari vagoni, koji su godinama stecište sumnjivih stanara, beskućnika i narkomana. Stanari Batajnice pričaju da je upravo u blizini vagona i ranije bilo prepada na prolaznike.

A. S.


vesti po rubrikama

^hronika

Rane sakrila zimska odeća
Uskoro presuda za "Ovčaru"
SUP dežura ispred sudijine zgrade