GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 25. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Ambasada SCG nije bila na meti terorista

SARAJEVO - Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH - SIPA Sredoje Nović demantovao je da je nedavno uhapšena teroristička grupa u Sarajevu planirala teroristički napad na Ambasadu SCG, javlja Tanjug.

"Nemam takav podatak", rekao je Nović u intervjuu za sarajevski Dnevni avaz, odgovarajući na pitanje da li je tačno da je meta uhapšene terorističke četvorke bila Ambasada SCG u Sarajevu.

"Gotovo da je nebitno koja je ambasada bila ugrožena, neka strana ličnost, međunarodna ili domaća institucija jer terorizam je podjednako opasan ma prema kome bio usmeren", naglasio je i dodao da ne treba "isključiti da u BiH postoje osobe koja su ili u vezi (s teroristima), ili čak obučene za izvođenje određenih terorističkih napada". Član Predsedništva BiH Sulejman Tihić čestitao je juče građanima 25. novembar, Dan državnosti BiH, pozivajući ih da taj dan obeleže svečano "uz odavanje počasti antifašistima 1941-1945 godine i braniocima BiH 1992-1995. godine".

Bivši američki izaslanik za Balkan Robert Gelbard juče je izjavio da BiH mora da postane centralizovanija zemlja, ali i da RS i FBiH treba da opstanu, a da nema potrebe za stvaranje hrvatskog entiteta. Inače, BiH danas počinje pregovore o stabilizaciji i pridruživanju EU.


vesti po rubrikama

^balkan

Ambasada SCG nije bila na meti terorista