GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 24. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Sneg juče zavejao većinu puteva u Republici

Mećava mučila vozače

UŽICE/ KLADOVO - Na Zlatiboru je juče tokom celom dana, uz jak mraz, besnela prava snežna mećava. U čitavom kraju sneg neprekidno pada od juče ujutru, pa je u višim predelima beli pokrivač u ranim popodnevnim satima prelazio 30 centimetara. U samom Užicu, snega je po podne bilo između 15 i 25 centimetara, a slično je i u okolnim gradovima.

Najviša dnevna temperatura na Zlatiboru juče je bila minus sedam stepeni, a već peti dan zaredom temperatura na ovoj planini ne prelazi nulti podeljak. Na Zlatiboru je duvao i jak severoistočni vetar, sa udarima do osam metara u sekundi, pa je osećaj hladnoće po pravoj mećavi bio još jači. Na susednom Zlataru juče je bilo više od 20 centimetara snega, temperatura se spustila do minus sedam, a Pešterska visoravan i dalje je pošteđena oštrijih mrazeva. U Sjenici je juče u podne uz sedam centimetara snega izmerena temperatura od tek minus četiri stepena.

Preko Zlatibora juče su išli samo oni koji su morali, a na celom području saobraćaj je juče bio izuzetno otežan. Preko Debelog Brda, Kadinjače, Tare, Bukova i Zlatibora, u višim predelima ivanjičkog kraja, Novog Pazara i Raške juče je bio zabranjen saobraćaj za kamione s prikolicom i šlepere. Za sve ostale koji kreću na put ka ovom kraju obavezna je upotreba zimske opreme.

Prvi sneg na području Kladova doneo je nevolje vozačima, naročito teških teretnih kamiona. Na putu kroz Đerdapsku klisuru i uspona kod Golog brda, vejavica i jak vetar stvaraju snežne nanose. Zbog temperatura ispod nule kolovoz je zaleđen, pa su se na ovom opasnom usponu preprečili teretnjaci sa prikolicom.

Slične probleme imali su i vozači u Timočkoj krajini. Neprohodni su putni pravci preko Rtnja za Sokobanju, kao i na Crnom vrhu. Putni pravac Zaječar-Paraćin preko Čestobrodice juče je bio zabranjen za kretanje šlepera i kamiona sa prikolicom.

Ekipa Glasa


vesti po rubrikama

^vesti

Mećava mučila vozače
Kiseli kupus leči ptičji grip
Uginuo najružniji pas
Filip Cepter najbogatiji
Poribljeno Srpsko more
Više mobilnih nego Crnogoraca
Buš spasao par ćurki
  


     


FastCounter by LinkExchange