GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 24. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Čeka se još osam vozova

BEOGRAD/ZRENJANIN - Krševi od vozova iz Švedske koje je nabavilo JP "Železnice Srbije", i koje je Glas fotografisao na železničkoj stanici u Zrenjaninu, izazvao je veliko interesovanje javnosti. Glasu se tokom jučerašnjeg dana javio veliki broj ljudi koji radi u ovom javnom preduzeću. Oni su bili iznenađeni kad su videli u našem listu šta je ušlo u njihov vozni park.

Šinobusi koji su protivzakonito kupljeni i to po ceni od 350.000 evra po komadu, uskoro, bar kao je potvrđeno Glasu, treba da idu na ulickavanje kako bi pred puštanje u saobraćaj ličili na nešto. Podsećamo da je za ove vozove cena u jednom danu na dva različita dokumenta skočila za 650.000 evra.

Direktor preduzeća za remont šinskih vozila "Šinvoz" Dragan Jevtović potvrdio je juče pisanje Glasa da se dva dizel motorna voza iz Švedske, koje je rukovodstvo "Železnica Srbije" kupilo na krajnje sumnjiv način, sada nalaze na glavnoj železničkoj stanici u Zrenjaninu. Jevtović je, takođe, potvrdio pisanje našeg lista da će vozovi biti prefarbani, što, kako je objasnio, neće biti složen i dugotrajan posao.

- Ugradićemo auto-stopove, budnike za mašinovođe i još nekoliko stvari kojih nema u švedskim standardima - precizirao je on, uz napomenu da se očekuje da će prvi šinobusi ući u pogone njegove firme već krajem ove nedelje. On je dodao da se uskoro očekuje da stignu i preostalih osam šinobusa.

G. J.


vesti po rubrikama

^tema

Prepucavanje dva kabineta
Pred očima Evrope nastaje narko-država
Čeka se još osam vozova
 
 


     


FastCounter by LinkExchange