GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 24. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Radikali traže opoziv Tadića

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka podnela je juče Narodnoj skupštini inicijativu za smenu predsednika Srbije Borisa Tadića. Inicijativu radikala podržala je i Socijalistička partija Srbije, a njen generalni sekretar je izjavio da bi "SPS podržala bilo čiji predlog za opoziv Tadića".

Obrazlažući inicijativu svoje stranke, Aleksandar Vučić, generalni sekretar SRS-a, rekao je da Tadić "vodi politiku suprotnu i drugačiju od svih ostalih u zemlji, za šta nema utemeljenje u Ustavu Srbije". Vučić kaže da je najpre mislio da je Tadićev plan o dva entiteta razrada plana o decentralizaciji, ali da predsednik Srbije više ne pominje autonomiju Kosova, već govori samo o entitetima.

- To liči na priču onih koji govore o uslovnoj nezavisnosti, a to je "daćemo vam specijalni status za četiri opštine i severnu Mitrovicu, dobićete punu bezbednost, sva ljudska prava i milijarde za crkve i manastire, ali Kosovu mora da se da nezavisnost" - objasnio je Vučić.

Reagujući na inicijativu za opoziv Tadića, šef poslaničke grupe G17 plus Miloljub Albijanić je ocenio da je tako nešto "smešno pokretati" i dodao da je inicijativa radikala "marketinški potez koji nije primeren trenutku".
Meho Omerović, poslanik Socijaldemokratske partije, smatra da radikali pokreću inicijativu "jer je predsednik Srbije svojim planom narušio jedinstvo radikala i Demokratske stranke Srbije".

U. K.


vesti po rubrikama

^politika

Labusova balerina igra kod Stankovića
Srbija i Hrvatska ključne u regionu
Vanredno stanje u parlamentu
Neću da budem poslanik bez mozga
Slobodan Milošević gospodar budžeta
Radikali traže opoziv Tadića
 


     


FastCounter by LinkExchange