GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 24. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Slobodan Milošević gospodar budžeta

BEOGRAD - Grupa od šest "odmetnutih" poslanika Socijalističke partije Srbije, na čelu sa Miloradom Vučelićem, dobila je, kako saznaje Glas, nalog od Slobodana Miloševića da ne prisustvuje glasanju o budžetu za 2006. godinu. Milošević je nezadovoljan što vlast u Srbiji ne odvaja dovoljno sredstava za njegovu odbranu pred Tribunalom u Hagu, a bez prisustva Vučelićevih socijalista, vladajuća većina neće imati kvorum za početak glasanja o budžetu, što bi oborilo vladu.

Ukoliko vlast ne ispuni Miloševićev uslov, Vučelićeva grupa najverovatnije neće ući u salu kad se bude glasalo o budžetu, a kao paravan će im poslužiti sasvim izvesno odbijanje vlade da prihvati amandmane SPS-a na Predlog zakona o javnim preduzećima.

U krilu SPS-a pod kontrolom Ivice Dačića kažu da će Vučelić svakako glasati za budžet i da je danima pokušavao da se o tome telefonom precizno dogovori s Miloševićem, ali je ovaj stalno odbijao pozive. Uvereni su i da pretnje da neće glasati za budžet Vučelić "koristi samo za ličnu promociju u medijima".

G. J.


vesti po rubrikama

^politika

Labusova balerina igra kod Stankovića
Srbija i Hrvatska ključne u regionu
Vanredno stanje u parlamentu
Neću da budem poslanik bez mozga
Slobodan Milošević gospodar budžeta
Radikali traže opoziv Tadića
 


     


FastCounter by LinkExchange