GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 24. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Crtani junaci

 

Fantastični

Mladi naučnik Rid Ričards osvajač je Nobelove nagrade za nauku, on je čovek koji je otkrio novu dimenziju, paralelni svet nazvan "Negativna zona". I rešava da ga poseti. Zato pravi raketu i organizuje ekspediciju u kojoj ga prate njegov najbolji prijatelj i vojni pilot Ben Grim, Ričardsova devojka i dobitnica Nobelove nagrade za astrofiziku Suzan Sju Storm, kao i njen mlađi brat Džoni, vozač reli automobila.

Prilikom probnog leta, raketa prolazi kroz oluju kosmičkih zraka i pada na Zemlju, a članovi ovog tima iz nje izlaze potpuno promenjeni. Ričardsovo telo postaje superelastično i on ga može produžiti koliko god želi. Zato i dobija nadimak Gospodin Fantastični. Sju postaje nevidljiva po potrebi i nosim ime Nevidljiva žena, dok njen brat Džoni postaje Čovek baklja. Njegovo telo je plameno i pogledom može zapaliti sve što poželi. Ben Grim se pretvara u neverovatno snažnog narandžastog čoveka sa telom od kamena kojega svi nazivaju Stvor.

I kao svi pravi heroji oni rešavaju da svoje dobijene moći iskoriste za odbranu čovečanstva i prave tim koji se naziva Fantastična četvorka. Za razliku od ostalih superjunaka oni nisu krili svoje identitete, a narod ih je odmah zavoleo. U svojim tamnoplavim kostimima sa znakom četiri na grudima oni su kontrolisali prolaz između "Negativne zone" i našeg sveta i borili se protiv svih zlikovaca koji su došli da ga unište. A zlikovaca je bilo mnogo. Tu su Doktor Dum, žderač planeta Galaktus, vanzemaljska rasa Neljudi, Posmatrač... Ali Fantastični se trude da uvek budu najbolji.


vesti po rubrikama

^glasić

Crtani junaci: Fantastični
Prokletstvo Zekodlaka
Šta je to u stvari... umetnost
Zanimljivosti
Dečje vesti: Lutka za šminkanje
 


     


FastCounter by LinkExchange