GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 24. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Protiv nasilja nad ženama

Komisija za rodnu ravnopravnost predsednika gradske opštine Zvezdara sutra će obeležiti Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a time otpočeti i aktivnosti u cilju borbe protiv nasilja nad ženama, koje će trajati 16 dana. Ovaj period - kada žene vode akciju protiv nasilja nad njima - obeležava se četvrti put u našoj zemlji.

U narednih 16 dana organizovaćemo mnogobrojne aktivnosti koje ćemo započeti onim koje se odnose na srednjoškolce. Sutra ćemo organizovati interaktivna predavanja u Arhitektonsko- tehničkoj školi, 28. novembra u 7. Beogradskoj gimnaziji, 29. novembra u Građevinsko- tehničkoj školi, a 6. decembra u Medicinskoj školi na Zvezdari. Interaktivna predavanja obuhvataće pet časova u kontinuitetu, a mladi oba pola razgovaraće sa predavačima o ovoj problematici - najavila je Ana Bukva, predsednik komisije.

Ona je napomenula da će predavanje na temu nasilja u porodici biti održano prvog decembra u Mesnoj zajednici Lipov lad. Bukva je najavila da će aktivnosti biti završene do 6. decembra, kao i da će one biti samo uvod za dalja angažovanja kojima će nasilje biti stalna tema, a ticaće se njegovog suzbijanja, prevencije, kao i edukacije u ovom smeru.

B. R.


vesti po rubrikama

^Beograd

Uzeli nam pare za "grejanje u pokušaju"
Sneg zapretio samo na kratko
Skuplje grejanje
Problem stare zgrade
Suzavcem protiv kontrolnog zadatka
Štrajk glađu zbog dozvola
Protiv nasilja nad ženama
Novi pres centar na starom mestu
Gradske vesti: Italijan blokirao saobraćaj
 


     


FastCounter by LinkExchange