GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 24. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Štrajk glađu zbog dozvola

Nekoliko desetina neregistrovanih taksista koji čekaju dozvolu okupilo se juče ispred zgrade Vlade Srbije i otpočelo štrajk glađu. Neregistrovani taksisti već mesecima protestuju zbog toga što je Grad obustavio dodeljivanje dozvola za taksi-vozače.

- Ostaćemo ispred zgrade vlade sve dok nas neko ne primi i ne postignemo dogovor. Potrebno je da se ispoštuje odluka Ustavnog suda kojom se gradska odluka o ograničavanju broja taksista proglašava neustavnom - kaže Mihailo Čubranović, predsednik Skupštine Udruženja neregistrovanih taksista.

Štrajkače je u toku dana primio Borislav Borović, pomoćnik ministra za kapitalne investicije, i kako kažu štrajkači, konstatovano je da ovo ministarstvo nije nadležno, već da će proslediti problem ministarstvu za lokalnu samoupravu. Štrajk je nastavljen do 16 sati, pošto je skup do tada bio prijavljen policiji, a kako kažu štrajkači, za danas će biti prijavljen od 0 do 24 sata, tako da će trajati neprestano.

Neregistrovani taksisti kažu da će podneti tužbe protiv Grada i vlade za naknadu štete, pošto smatraju da su gradske odluke o ograničavanju broja taksista i promena Zakona o drumskom saobraćaju neustavne i da im je zbog toga nezakonito ograničeno pravo na rad. Trenutno je na listi čekanja za dobijanje taksi-dozvola oko 1.300 ljudi.

N. Č.


vesti po rubrikama

^Beograd

Uzeli nam pare za "grejanje u pokušaju"
Sneg zapretio samo na kratko
Skuplje grejanje
Problem stare zgrade
Suzavcem protiv kontrolnog zadatka
Štrajk glađu zbog dozvola
Protiv nasilja nad ženama
Novi pres centar na starom mestu
Gradske vesti: Italijan blokirao saobraćaj
 


     


FastCounter by LinkExchange