GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 24. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Problem stare zgrade

Predškolska ustanova "Čika Jova Zmaj" danas proslavlja svoj 61. rođendan. U 24 vrtića, koliko broji ova ustanova, boravi oko 4.000 najmlađih Voždovčana. Ipak, pored dobre volje da mesto u vrtićima imaju svi, na listi čekanja nalazi se preko 1.000 dece. Iako se susreću sa dotrajalim objektima i potrebom da se izgrade novi, rukovodstvo ove predškolske ustanove, napominje da su postignuti značajni rezultati u radu.

- Uspesi ustanove su zaista veliki jer postoji odlična saradnja sa Savetom roditelja, Upravnim odborom, opštinom i gradom. Jedino timskim radom obezbedićemo bolje uslove deci, a prioriteti su nam bezbednost, kvalitetna ishrana i zdravlje. Realizovane su akcije pomoći deci sa Kosova, nezbrinutoj i bolesnoj deci, ali i najstarijim Voždovčanima - kaže Snežana Nikić, direktor PU "Čika Jova Zmaj".

Vesna Radivojević-Zečević, član UO ove predškolske ustanove, napominje da je jedan od većih problema sa kojima se susreću - starost objekata.
- Objekti su stari po 30 godina, a svi kapaciteti su popunjeni. U pojedinim mestima i vrtićima veliki su pritisci, pa dosta dece ostane neupisano. Problem bi mogao da bude rešen izgradnjom novih vrtića ili proširenjem i nadogradnjom starih objekata - objašnjava ona.

U svom radu predškolska ustanova ima veliku pomoć opštine Voždovac.
- Briga o najmlađima nam je najvažnija. U vrtiću "Nenad Parenta" betoniramo stazu jer je propala. Imamo problema sa velikim brojem upisane dece i sa onima koji čekaju na mesto. Vrtić "Ljolja" na Banjici je pretrpan, pa ćemo se sledeće godine potruditi da proširimo vrtiće - rekao je Goran Lukačević, predsednik opštine Voždovac.

U holu opštine do sutra će biti postavljen Sajam dečjeg stvaralaštva na kom će biti izloženi radovi dece, a prilog od prodaje biće uplaćen ustanovi. U "Šumicama" je za sutra zakazana priredba "Deca mogu sve" povodom obeležavanja 61. godine rada "Čika Jove Zmaja".

I. Z.


vesti po rubrikama

^Beograd

Uzeli nam pare za "grejanje u pokušaju"
Sneg zapretio samo na kratko
Skuplje grejanje
Problem stare zgrade
Suzavcem protiv kontrolnog zadatka
Štrajk glađu zbog dozvola
Protiv nasilja nad ženama
Novi pres centar na starom mestu
Gradske vesti: Italijan blokirao saobraćaj
 


     


FastCounter by LinkExchange