GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 22. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Negotinski šinteri na nesvakidašnji način transportuju pse lutalice

Kerove voze kao da su pokojnici

U JKP "Badnjevo" odbacuju optužbe Društva za zaštitu životinja da pse ubijaju motkama

NEGOTIN - Na adrese nekoliko državnih institucija, uključujući i policiju, Društvo za zaštitu i dobrobit životinja "Arka" iz Novog Sada i Društvo prijatelja životinja "Prijatelj" iz Subotice, uputili su prijave da Javno komunalno preduzeće "Badnjevo" iz Negotina koristi pogrebni auto za transport pasa lutalica, kao i da na nepropisan i nehuman način uništavaju uhvaćene životinje.

Prema rečima Branke Paško, predsednice novosadske "Arke", po nalogu predsednice opštine JKP "Badnjevo" je organizovalo akciju hvatanja i ubijanja pasa lutalica, a direktor Slobodan Vidanović je za to odobrio korišćenje vozila pogrebne službe, koje se koristi za prevoz pokojnika.
- Na opšte zgražavanje građana, šinteri JKP "Badnjevo" su deset dana patrolirali gradom i u vozilo pogrebne službe ubacivali desetine uhvaćenih pasa lutalica, ubijali ih drvenim motkama i odvozili van grada - kaže Branka Paško.

Međutim, Slobodan Vidanović, v. d. direktora JKP "Badnjevo", smatra da su ovakve optužbe dve organizacije koje brinu o zaštiti životinja preuveličane.
- Tačno je da smo pogrebno vozilo, koje donedavno čak nije bilo ni registrovano, preuredili i njime vršimo transport uhvaćenih pasa lutalica do prihvatilišta, ali to vozilo više ne koristimo za prevoz pokojnika jer i pored velikog broja privatnih firmi, mi nismo konkurentni - rekao je Videnović, dodajući da oni ovaj posao obavljaju na osnovu ugovora koji imaju sa opštinom, kao i ugovora koji imaju sa Veterinarskom stanicom o humanom uništavanju pasa lutalica.

Potvrđujući da se psi lutalice uništavaju na propisan i human način. Vidanović je demantovao navode "Arke" i "Prijatelja" da pse lutalice ubijaju motkama.
- Mi smo sa ulica Negotina uklonili pedeset i dva psa, koje smo na human način uništili. Pre mesec dana u kontroli nam je bila načelnica veterinarske inspekcije za okrug Bor, koja je kontrolisala naše prihvatilište. Mada je bilo nekih primedbi, nije nam zabranjen rad. Takođe, Sanitarna inspekcija je izvršila kontrolu spornog vozila i pošto nije bilo primedbi, mi ćemo nastaviti sa radom - rekao je Vidanović.

No i pored ovakvih objašnjenja, izgleda da postoji još mnogo nesporazuma između pomenutih društava za zaštitu životinja i JKP "Badnjevo", jer su "Arka" i "Prijatelj" zapretili da će podneti krivične prijave protiv svih koji ne budu postupali u skladu sa zakonom koji se bavi ovom oblašću.

Ž. D.


vesti po rubrikama

^Srbija

Kerove voze kao da su pokojnici
Mušterije sa tri kontinenta
Lale udišu cink
Kradu saobraćajne znake
Kladovo na biciklističkoj mapi Evrope
Vikendice preče od prirode
  
 


     


FastCounter by LinkExchange